Vill du uppleva hur det är att springa i bergen i Alperna? Då ska du följa med oss till fantastiska Davos i Schweiz! Att springa i dessa berg är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer samtidigt som bergen är lättillgängliga med många linbanor som snabbt tar dig upp på topparna.

På den här resan njuter vi av böljande berg och vidsträckta vyer.

Datum:

6 – 10 juli 2023

Om resan till Davos

Det här kommer bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen med löparskorna på. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna. Du kommer bland annat få springa på stigar från det populära trailloppet Swiss Alpine samt längs den berömda Panorama Way. Dagarna kommer även att varvas med återhämtande rörlighetspass.

Terrängen i Davos är något lättsammare än i övriga delar av alperna då det inte är alltför mycket stenar och rötter. Har du aldrig tidigare sprungit i berg kan detta därför vara en bra introduktion.

Davos stad ligger på 1500 meters höjd och vi kommer att springa på höjder uppåt 2700 meter över havet vilket kan kännas genom att man blir tyngre i kropp och andning. Vi tillåter därför kroppen att anpassa sig till den höga höjden genom något lättare turer de första dagarna.

Vem kan följa med?

Till vår löparresa i Davos är alla välkomna att följa med på. Det här är en perfekt resa att starta med om du aldrig har sprungit i bergen tidigare då stigarna inte är alltför tekniska. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du ändå klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna då det kommer bli långa dagar i bergen där vi varvar vandring med löpning.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper på resan baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Boende på resan

Vi kommer att bo på Hotel Europe som ligger centralt i Davos. Rummen är moderna och fräscha. Här finns även SPA-avdelning och gym . På hotellet äter vi om kvällarna en god och trevlig tre-rättersmiddag.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag

  Anländer till Davos vid lunchtid och joggar en tur för att se på de närmsta omgivningarna och för att känna på luften för att snabbare acklimatisera oss för den höga höjden.

  Vi tar en löptur runt den vackra sjön i Davos.

 • Dag 2, fredag

  Eftersom att Davos ligger på 1500 höjdmeter så kommer vi att starta med en något lättare tur för att få chans att acklimatisera oss. Vi kommer därför starta veckan med att springa i dalen på den första delen av loppet K78 i Swiss Alpine. Här kommer ni bland annat få springa över den kända tågbron i Wiesen där loppet också går. På första dagen kommer du kunna välja på att springa allt från 7 km till och med 26 km.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på en gemensam gruppaktivitet samt ett styrkepass med fokus på balans, fotstyrka och core.

  Du kommer att vara en upplevelse att springa över den häftiga tågbron i Wiesen. 

 • Dag 3, lördag

  Vi kommer idag att ta oss med linbana upp till bergen och springa den kända Panorama way som är den finaste och mest spektakulära stigen i Davos. Det är i stort sett 10 kilometer med fantastiska vyer längs hela vägen och det är också relativt lättsprungit. Det kommer vara möjligt att under dagen springa allt från 10km till och med 18km. Om vädret tillåter och linbanan är öppen så är det möjligt att åka upp till toppen Weissflujoch som ligger på 2623 höjdmeter som vid fint väder bjuder på fantastiska vyer över hela Davos och dess omgivningar.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande rörlighetspass

  22550509_10100823919631456_2109379923549224787_o (1)

  persenn
  Du kommer att få åka ner det berömda tåget i Davos Persenn och bara resan ner i sig är en upplevelse. 

 • Dag 4, söndag

  Idag kommer vi att göra den längsta och tuffaste turen där vi springer den största delen av K47 loppet från Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 16 km till och med hela vägen på 43 kilometer om man önskar det. Det kommer att vara över 1000 höjdmeter under turen vilket innebär att det också kommer att bli en del vandring i de tyngsta partierna. För basgruppen kommer det också varvas jogg med vandring för att alla ska orka hela vägen samt att det också blir en del fikapauser. Vi kommer bland annat ta oss genom Sertig Pass och en höjd på 2700 höjdmeter.

  sertig pass
  Vi kommer bland annat att på turen ta oss upp mot Sertig Pass och en höjd på över 2700 höjdmeter.

 • Dag 5, måndag

  Vi reser hemåt fulla av nya intryck och trötta ben efter all härlig löpning!

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm: Medlemspris 16 850 kr (Ordinarie pris 17 150 kr)

Med flyg från Göteborg: Medlemspris 15 850 kr (Ordinarie pris 16 150 kr)

Enkelrumstillägg: 1550 kr.

Bokar du flyg på egen hand blir resan 3500 kr billigare.

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra utlandsresor. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online. Du måste vara inloggad på ditt konto vid anmälan för att få rabatten.

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende i dubbelrum på fint hotell i Davos
 • Transfer mellan flygplatsen i Zürich och hotellet (om du bokat med flyg)
 • Linbanor i Davos för de löpturer som vi springer
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Tre-rätters middag på hotellet alla dagar
 • Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
 • Löpteknik med videoanalys
 • Rörlighetspass och styrkepass
 • Tillgång till Runacademys onlineträning i 3 månader
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer:

 • Önskar du bo i enkelrum tillkommer en kostnad på 1350 kr.
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider
 • Lokal buss och tåg till vissa av turerna som betalas kontant till chauffören

Flygtider

Från Stockholm till Zurich med Swiss
Utresa: Torsdag 6 juli, 06:40-09:10
Hemresa: Måndag 10 juli, 21:00-23:25

Från Göteborg till Zurich med Swiss
Utresa: Torsdag 6 juli, 06:45-08:45
Hemresa: Måndag 10 juli, 20:55-23:00

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

För resor utomlands är du medveten om att det är ditt ansvar som resenär att fullfölja de inresevillkor som gäller för det specifika resemålet, t.ex. vaccinationspass, visum, pass etc.

Bokning

OBS: För att garantera en plats behöver vi din bokning senast 4 juni 2023. Vid ev fullbokning av resan stängs anmälan tidigare.

Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer senast 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.