Vill du uppleva hur det är att springa i bergen i Alperna? Då ska du följa med oss till fantastiska Davos i Schweiz! Att springa i dessa berg är en mäktig upplevelse som bjuder på storslagna vyer samtidigt som bergen är lättillgängliga med många linbanor som snabbt tar dig upp på topparna.

Om resan till Davos

Det här kommer att bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen med löparskorna på. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna. Du kommer bland annat få springa på stigar från det populära trailloppet Swiss Alpine samt längs den berömda Panorama Way. Dagarna kommer även att varvas med återhämtande yogapass.

Terrängen i Davos är något lättsammare än i övriga delar av alperna då det inte är alltför mycket stenar och rötter. Har du aldrig tidigare sprungit i berg kan detta därför vara en bra introduktion.

Davos stad ligger på 1500 meters höjd och vi kommer att springa på höjder uppåt 2700 meter över havet vilket kan kännas genom att man blir tyngre i kropp och andning. Vi tillåter därför kroppen att anpassa sig till den höga höjden genom något lättare turer de första dagarna.

Vem kan följa med?

Till vår löparresa i Davos är alla välkomna att följa med på. Det här är en perfekt resa att starta med om du aldrig har sprungit i bergen tidigare då stigarna inte är alltför tekniska. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du ändå klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper på resan baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i alla grupperna på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Program för resan

 • Dag 1, torsdag 16 juli

  Anländer till Davos på eftermiddagen och joggar en kortare tur för att se på de närmsta omgivningarna och för att känna på luften för att snabbare acklimatisera oss för den höga höjden.

  Vi tar en löptur runt den vackra sjön i Davos.

 • Dag 2, fredag 17 juli

  Eftersom att Davos ligger på 1500 höjdmeter så kommer vi att starta med en något lättare tur för att få chans att acklimatisera oss. Vi kommer därför starta veckan med att springa i dalen på den första delen av loppet K78 i Swiss Alpine. Här kommer ni bland annat få springa över den kända tågbron i Wiesen där loppet också går. På första dagen kommer du kunna välja på att springa allt från 7km till och med 26 km.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på en gemensam gruppaktivitet samt ett styrkepass med fokus på balans, fotstyrka och core.

  Du kommer att vara en upplevelse att springa över den häftiga tågbron i Wiesen. 

 • Dag 3, lördag 18 juli

  Idag tar vi linbanan upp till Jakobshorn och springer över berget till Teufi. Det är en fantastisk resa som bjuder på storslagna vyer. Här springer man på många härliga stigar genom skogen och förbi småbyar. Det kommer vara möjligt att springa allt från 9 km till 16 km. Orkar du inte hela vägen finns det flera busshållplatser vid sidan om vår rutt under den andra halvan av turen.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande yogapass.

  Jakobshorn2

   

 • Dag 4, söndag 19 juli

  Vi kommer idag att ta oss med linbana upp till bergen och springa den kända Panorama way som är den finaste och mest spektakulära stigen i Davos. Det är i stort sett 10 kilometer med fantastiska vyer längs hela vägen och det är också relativt lättsprungit. Det kommer vara möjligt att under dagen springa allt från 10km till och med 18km. Om vädret tillåter och linbanan är öppen så är det möjligt att åka upp till toppen Weissflujoch som ligger på 2623 höjdmeter som vid fint väder bjuder på fantastiska vyer över hela Davos och dess omgivningar.

  På eftermiddagen kommer vi att bjuda på ett återhämtande yogapass.

  22550509_10100823919631456_2109379923549224787_o (1)

  persenn
  Du kommer att få åka ner det berömda tåget i Davos Persenn och bara resan ner i sig är en upplevelse. 

 • Dag 5, måndag 20 juli

  Idag kommer vi att göra den längsta och tuffaste turen där vi springer den största delen av K43 loppet från Swiss Alpine. Det kommer vara möjligt att springa allt från 16 km till och med hela vägen på 43 kilometer om man önskar det. Det kommer att vara över 1000 höjdmeter under turen vilket innebär att det också kommer att bli en del vandring i de tyngsta partierna. För basgruppen kommer det också varvas jogg med vandring för att alla ska orka hela vägen samt att det också blir en del fikapauser. Vi kommer bland annat ta oss genom Sertig Pass och en höjd på 2700 höjdmeter.

  sertig pass
  Vi kommer bland annat att på turen ta oss upp mot Sertig Pass och en höjd på över 2700 höjdmeter.

 • Dag 6, tisdag 21 juli

  För de som orkar finns det möjlighet till en kortare löptur på morgonen.

  Vi reser sedan hemåt fulla av nya intryck och trötta ben efter all härlig löpning!

Boende på resan

Vi kommer att bo på det häftiga Hard Rock Hotel som ligger centralt i Davos. Rummen är moderna och fräscha och varje morgon bjuds det på en stor frukost med regionala produkter.

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm eller Köpenhamn: Medlemspris 13 995 kr (Ordinarie pris 14 295 kr)
Med flyg från Göteborg: 14 695 kr (Ordinarie pris 14 995 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online. Du måste vara inloggad på ditt konto vid anmälan för att få rabatten.

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende i dubbelrum på fint hotell i Davos
 • Transfer mellan flygplatsen i Zürich och hotellet (om du bokat med flyg)
 • Alla linbanor i Davos
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Middag alla dagar
 • Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
 • Löpteknik med individuella analyser
 • Yoga och styrkepass
 • Runacademy t-shirt
 • Tillgång till Runacademys medlemssida i 3 månader

Detta tillkommer

 • Önskar du bo i enkelrum tillkommer en kostnad på 2250 kr
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider

Bokar du flyg på egen hand blir resan 1500 kr billigare.

Flygtider

Från Stockholm med Swiss Air:
Utresa: torsdag 16 juli, 10:00-12:30
Hemresa: tisdag 21 juli, 16:25-18:50

Från Köpenhamn med Swiss Air:
Utresa: torsdag 16 juli, 09:35-11:30
Hemresa: tisdag 21 juli, 17:25-19:10

Från Göteborg 
Utresa med SAS och Swiss Air: torsdag 16 juli, 6:35-12:30 med byte i Stockholm
Hemresa med Swiss Air: tisdag 21 juli, 17:00-19:00

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.


Bokning

Bokningsavgiften på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer ca 5 veckor innan avresa.

Detta formulär är inte längre tillgängligt.