Löparresa Gran Canaria

Gran Canaria bild 2018

Löparresan du sent kommer att glömma!

Lämna snön och kylan i februari och följ med oss till ett löparäventyr som överträffar allt annat till bergen på Gran Canaria. Det här är löparresan för dig som gillar naturupplevelser i löparskorna och det väntas spektakulära vyer och vackra landskap. Under denna löparresa kommer du i löparskorna få njuta över Gran Canarias fantastiska gröna vulkanlandskap. Du kommer samtidigt att få lära dig mer om löpteknik och träningslära samt bli coachad av duktiga och inspirerande ledare.


Spring i vacker natur

Gran Canaria är den tredje största ön av de tretton i den spanska ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Framförallt är Gran Canaria ett populärt resmål för att få sol och bad med en kortare flygresa från vintermörkret i Sverige. Gran Canaria bedöms ha världens bästa klimat med behagliga sommartemperaturer mitt under självaste vintermånaderna. Det som många däremot inte känner till är den magnifika natur och grönska som finns uppe i bergen. Bergen är som gjorda för din löpning med lätta och mjuka stigar som gör löpningen njutbar. Temperaturen brukar även vara perfekt för löpning med omkring 15-20 grader under vintermånaderna.

gran canaria 4


Datum

Resan är på 7 dagar mellan onsdagen den 14 februari till onsdagen den 21 februari 2018.


Bo lyxigt vid havet

Vi kommer att bo vackert beläget på det lyxiga hotellet Cordial Roca Negra som ligger vid havet med bergen runt hörnet. Här bor du med fin utsikt över havet där du kan koppla av mellan träningspassen. Hotellet har dessutom en utomhuspool och ett härligt SPA som är en skön avkoppling efter en heldag i bergen.

LPA_76941_Hotel_&_Spa_Cordial_Roca_Negra_0817_07RocaNegraSpa


Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar.  Du ska även vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier. Vi kommer att dela in oss i olika grupper och ta det i väldigt lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuffgrupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i bergen. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medel grupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i bergen. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.

gran canaria 3


Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

IMG_4635.JPG


Program

Med hjälp av ortens bästa guider har vi tagit fram de främsta turerna uppe i bergen i Gran Canaria. Vi kommer att åka med transfer till och från våra turer vid flertalet tillfällen för att vi ska få springa på de allra bästa ställena!

Här ser du några av de vackra ställen vi kommer att uppleva:

IMG_2412IMG_4041IMG_4027

IMG_4067IMG_4080


gran canaria 5

IMG_1758

På vår längsta och vackraste tur kommer vi bland annat att besöka den mytomspunna monolitklippan Roque Nublo. Under hela turen möts vi av bedårande vyer över västra delen av Gran Canaria med utsikt till grannön Teneriffa med Spaniens högsta vulkantopp Teide.

gran canaria 2IMG_3986

IMG_4643.JPG

Vi bor strax intill den unika Tamadaba-parken som är ett storslaget bergsmassiv där Gran Canarias enda urskog växer. Här finns fina leder som tar oss igenom den unika floran med dess meterlånga skägglav som hänger längs pinjeträden. Det är en upplevelse i sig att bara springa i dessa områden.


Ledare

therese forsberg

Therese Forsberg

Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen utan njuter av att springa i vacker natur och upptäcka nya platser i löparskorna. Therese har tidigare varit med som ledare på Runacademys resa till Gran Canaria och längtar nu tillbaka för att få uppleva bergen tillsammans med er!

Krister Lind

Krister har en lång erfarenhet av att både coacha andra och att springa själv. Han är uppskattad ledare i vår löpargrupp i Borlänge och har gått löptränarutbildningen på svenska friidrottsförbundet. Krister tycker om att springa långt, gärna i bergen, och har genomfört imponerande 32 maraton och 35 ultramaraton! Loppet Transgrancanaria är ett av hans favoritlopp och även om han inte kommer att delta just i år så ger han er gärna sina bästa tips om du även vill springa loppet.

Laila Öjefelt

Laila började springa “på allvar” för 10 år sedan, före det var det bara till “husbehov”. Det visade sig att hon var uthållig så träningarna liksom tävlingarna blev längre och längre. Hon gillar speciellt lopp med många höjdmeter och svår terräng där hon har sprungit flera lopp över 100 kilometer som Trans Gran Canaria – tvärs över Gran Canaria, Tenerife Blue Trail – tvärs över Teneriffa, Eco Trail Paris med målgång uppe i Eiffeltornet och Transylvanien Trail Travers med både björnmöte och närhet till Dracula borgen. Hon har även sprungit den mer kända Swiss Alpine i Davos två gånger. Förutom att springa själv är hon även utbildad och erfaren löpledare och en av våra coacher i Borlänge.


Kombinera resan med att springa Transgrancanaria

Under helgen 23-25 februari avgörs ett av världens största och mest prestigefyllda bergslopp i form av Transgrancanaria. Du kan här välja på kortare lopp som 17km- 30km eller längre utmaningar som 42km, 64km eller hela 125km. Att delta på vårt löparläger är ett perfekt sätt att förbereda sig inför loppet och vänja sig vid den höga höjden samt terrängen. Om du vill stanna kvar på loppet så mejla gärna oss på therese@runacademy.se så kan vi komma med tips på boende och ge dig mer information om startplats med mera. Vår ledare Krister Lind som är med på resan har sprungit loppet fyra gånger och ger dig gärna tips inför loppet. Det är flera som är anmälda på resan som kommer att stanna längre för att springa något av loppen.

MTS16-1802-1024x682


Allt detta ingår i resan

– Flyg, tur och retur
– Boende på lyxigt hotell vid havet
– Tillgång till hotellets SPA-avdelning
– Frukostbuffé alla dagar
– Middagsbuffé alla kvällar
– Transfer till och från flygplats och mellan olika löpturer
– Löpcoaching och guidning av erfarna coacher och lokal guide
– Löpteknik med individuella analyser
– Uppfriskande återhämtningspass
– Styrketräningspass
– Föreläsningar
– Runacademy T-shirt

Alla som bokar får även 3 månaders medlemskap i Runacademy Online där du får hjälp med att styra upp träningen inför lägret.
Befintliga medlemmar har 300 kr i rabatt på resan. 


PRIS

Med flyg från Stockholm Arlanda: 15 975 kr.  
Med flyg från Göteborg: 17 475 kr
Med flyg från Köpenhamn: 17 475 kr

Runacademys medlemmar har alltid 300 kr i rabatt på våra löparresor. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem på distans.


FLYGTIDER

Från Stockholm med Norweigan: Utresa 09:55-14:50 Hemresa 15:40-22:35
Från Köpenhamn med Norweigan: Utresa 09:10-13:30 Hemresa:14:20-20:40
Från Göteborg med Norweigan: Utresa: 16:00-20:25  Hemresa: 08:45-15:15


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och binande. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

HÄR kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan som du godkänner i samband med din bokning.

Endast en plats kvar för en kille i dubbelrum!

Bokning Gran Canaria 2018

  • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på dne personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
  • Vänligen skriv om det är något som du inte tål i kosten
    Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.

Bilder från tidigare resor!

IMG_4638.JPGIMG_4502.JPGgran canaria 8IMG_4187.JPGIMG_4190-0.JPGIMG_4054.JPGIMG_4191-0.JPGIMG_4192-1.JPG