Lämna snön och kylan i februari och följ med oss på ett löparäventyr som överträffar det mesta! Gran Canaria är så mycket mer än turistorterna i söder och bergen på Gran Canaria bjuder på spektakulära vyer och fantastiska gröna vulkanlandskap. Det här är löparresan för dig som gillar naturupplevelser i löparskorna och ett perfekt förläger om du stannar kvar och springer Trans Grancanaria!

Datum:

16-22 februari 2023

Om resan till Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största ön av de tretton i den spanska ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Framförallt är Gran Canaria ett populärt resmål för att få sol och bad med en kortare flygresa från vintermörkret i Sverige. Gran Canaria bedöms ha världens bästa klimat med behagliga sommartemperaturer mitt under självaste vintermånaderna.

Det som många däremot inte känner till är den magnifika natur och grönska som finns uppe i bergen. Bergen är som gjorda för din löpning med lätta och mjuka stigar som gör löpningen njutbar. Temperaturen brukar även vara perfekt för löpning med omkring 15-20 grader under vintermånaderna.

Förutom långa, härliga dagar i bergen kommer du att få lära dig mer om löpteknik och träningslära samt bli coachad av duktiga och inspirerande ledare.

Önskar man så stannar man även kvar några dagar efter lägrets slut för att springa något av loppen under Trans Grancanaria! Se mer info om det nedan.

Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar. Vi rekommenderar att du kan jogga minst 7 km utan att stanna för att få ut mest av resan. Tempo är mindre viktigt! Du ska dock vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper där vi tar det i tempo efter gruppens nivå, vi går i uppförsbackar vid behov och stannar emellanåt för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. Väldigt många reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Program för resan

Med hjälp av ortens bästa guider har vi tagit fram de främsta turerna uppe i bergen i Gran Canaria.

 • Dag 1, torsdag 16/2

  Anländer till hotellet i Cruz de Tejeda.

  Välkomstmöte där vi går igenom veckan och dagens program.

 • Dag 2, fredag 17/2

  Förmiddag: Löptur mellan bergsbyarna Tejeda och Artenara. Välj mellan att ta en längre rundtur på 17 km eller en kortare löptur. Fantastiska vyer väntas!

  Eftermiddag: Återhämtningspass med rörlighet och stretch

  Kväll: Gemensam middag på hotellet. Middagen ingår i priset.

 • Dag 3, lördag 18/2

  Förmiddag: Topptur till Gran Canarias högsta punkt Pico De Las Nieves (snötoppen) som ligger 1949 meter över havsytan. Toppturen är på omkring 3-4 timmar.

  Eftermiddag: Uppfriskande återhämtningspass för stela och trötta muskler.

  Kväll: Gemensam middag på hotellet som ingår i priset.

 • Dag 4, söndag 19/2

  Heldag: Vi tar en lättare träningsdag där vi istället upplever området runt Maspalomas!

  För de som önskar tar vi en lättare löptur på stranden och i de fina omgivningarna.

  På eftermiddagen kör vi ett lättare styrkepass på stranden med fokus på corestyrka, fotstyrka och stabiliserande övningar.

  Kväll: Gemensam middag på en restaurang (detta bekostar du själv)

 • Dag 5, måndag 20/2

  Heldagstur – Längsta och vackraste rundturen där vi bland annat kommer att besöka den mytomspunna monolitklippan Roque Nublo. Under hela turen möts vi av bedårande vyer över västra delen av Gran Canaria med utsikt till grannön Teneriffa med Spaniens högsta vulkantopp Teide. Den totala rundturen är på 25 km och tar omkring 5 timmar, men det finns möjlighet att korta ned turen.

  Kväll: Gemensam middag på hotellet

 • Dag 6, tisdag 21/2

  Förmiddag – Vi besöker den unika Tamadaba-parken som är ett storslaget bergsmassiv där Gran Canarias enda urskog växer. Här finns fina leder som tar oss igenom den unika floran med dess meterlånga skägglav som hänger längs pinjeträden. Det är en upplevelse i sig att bara springa i dessa områden. Du kan välja att ta en längre eller en kortare tur.

  Eftermiddag: Uppfriskande återhämtningspass för stela och trötta muskler.

  Kväll: Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

  gran canaria 8

 • Dag 7, onsdag 22/2

  Hemfärd till Sverige eller mot vidare äventyr på Trans Grancanaria!

Spring loppet Trans Grancanaria

Det välkända loppet Transgrancanaria går av stapeln den 22-26 februari- alltså helgen efter vårt läger. Det finns distanser på 17 km, 30 km, 42 km, 65 km och 128 km. Inför ett bergslopp är det nyttigt att ha fått några mil i bergen i benen inför start och att köra löparlägret inför loppet har visat sig att vara ett vinnande koncept. Det är väldigt häftigt att få uppleva stämningen och miljön runt dessa lopp!

Du bokar själv din startplats samt boende i anslutning till loppet, men vi föreslår att du bor i området runt ExpoMeloneras i Maspolamas. För er som springer Trans Grancanaria hjälper vi gärna till att boka upp en specifik transfer som tar er till Maspolamas, men denna bekostar ni själva. Vill man springa något av loppen rekommenderas att ni säkrar era platser eftersom de tenderar att ta slut snabbt.

Boende på resan

Vi kommer att bo vackert beläget uppe i bergen på det lyxiga hotellet Parador som ligger 1500 meter över havet mitt i Gran Canarias gröna vulkanlandskap. Här bor du med enastående utsikt över hela berglandskapet och lederna startar precis utanför hotellet. Hotellet har dessutom ett fantastiskt fint SPA som är en skön avkoppling efter en heldag i bergen.

Pris och vad som ingår

Del i dubbelrum + flyg från Stockholm: Medlemspris 16 825 kr  (ord. pris 17 125 kr)
Del i dubbelrum + flyg från Köpenhamn: Medlemspris 17 511 kr  (ord. pris 17 811 kr)

Enkelrum kostar 2595 kr extra.

Önskar du boka resan utan flygbiljett blir priset 2350 kr billigare (transfer ingår endast om man kommer i anslutning till övriga flyg).
Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur
 • Boende på lyxigt hotell i bergen
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Middagsbuffé 6 kvällar
 • Transfer till och från flygplatsen i Las Palmas och mellan olika löpturer
 • Löpcoaching och guidning av erfarna coacher
 • Löpteknik med individuella analyser
 • Inspirerande workshop
 • Yoga samt uppfriskande återhämtningspass
 • Styrketräningspass
 • 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

Detta tillkommer

 • Önskar du bo i enkelrum kostar det 2595 kr extra
 • Lunch
 • Middag på utflyktsdagen
 • Dryck till middagar

Flygtider

Från Stockholm, direktflyg med Norwegian:
Utresa: torsdag 16 februari, 10:40 – 15:35
Hemresa: onsdag 22 februari, 15:30 – 22:25

Från Köpenhamn, direktflyg med Norwegian:
Utresa: torsdag 16 februari,11:25-16:00
Hemresa: onsdag 22 februari, 15:40-20:00

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.


Bokning

OBS: För att garantera plats behöver vi din bokning senast 31 dec 2022 

Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer ca 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.