Lämna snön och kylan i februari och följ med oss på ett löparäventyr som överträffar det mesta! Gran Canaria är så mycket mer än turistorterna i söder och bergen i Gran Canaria bjuder på spektakulära vyer och fantastiska gröna vulkanlandskap. Det här är löparresan för dig som gillar naturupplevelser i löparskorna.


VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG AV RESAN?

Gran Canaria är den tredje största ön av de tretton i den spanska ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Framförallt är Gran Canaria ett populärt resmål för att få sol och bad med en kortare flygresa från vintermörkret i Sverige. Gran Canaria bedöms ha världens bästa klimat med behagliga sommartemperaturer mitt under självaste vintermånaderna.

Det som många däremot inte känner till är den magnifika natur och grönska som finns uppe i bergen. Bergen är som gjorda för din löpning med lätta och mjuka stigar som gör löpningen njutbar. Temperaturen brukar även vara perfekt för löpning med omkring 15-20 grader under vintermånaderna.

Förutom långa, härliga dagar i bergen kommer du att få lära dig mer om löpteknik och träningslära samt bli coachad av duktiga och inspirerande ledare.


VEM KAN FÖLJA MED?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar. Du ska även vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier. Vi kommer att dela in oss i olika grupper och ta det i lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

Vi delar in oss i tre olika grupper:

Tuff grupp
För dig som är van löpare och sprungit mycket tidigare i bergen. Vi håller något högre tempo med kortare pauser. Om det finns energi kan vi även förlänga turerna om någon önskar.

Medelgrupp
För dig som är van löpare men inte så van att springa i bergen. Vi går i de brantaste backarna och har något längre pauser.

Basgruppen
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg på de plana partierna med vandring. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen.


KAN MAN RESA ENSAM?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

gran canaria 3


PROGRAM FÖR RESAN

Med hjälp av ortens bästa guider har vi tagit fram de främsta turerna uppe i bergen i Gran Canaria. Vi kommer att åka med transfer till och från våra turer vid flertalet tillfällen för att vi ska få springa på de allra bästa ställena!

IMG_2412

Dag 1 – Söndag

Anländer till hotellet i Agaete. Antingen vilar du och laddar för resten av veckan eller tar en kort löptur längs strandpromenaden.

Dag 2 – Måndag

Morgon: Välkomstmöte där vi går igenom veckan och dagens program

Förmiddag: Löptur mellan bergsbyarna Tejada och Artenara. Välj mellan att ta en längre rundtur på 17 km eller en kortare löptur. Fantastiska vyer väntas!

Eftermiddag: Återhämtningspass med rörlighet och stretch

Kväll: Gemensam middag på hotellet. Middagen ingår i priset.

Dag 3 – Tisdag

Förmiddag: Topptur till Gran Canarias högsta punkt Pico De Las Nieves (snötoppen) som ligger 1949 meter över havsytan. Toppturen är på omkring 3-4 timmar.

Eftermiddag: Uppfriskande återhämtningspass för stela och trötta muskler.

Kväll: Gemensam middag på hotellet som ingår i priset.

Dag 4 – Onsdag

Förmiddag: Här tar vi en lättare träningsdag med löpteknikgenomgång. För de som önskar tar vi efteråt en lättare löptur med stegringslopp i omgivningarna runt hotellet.

Eftermiddag: Styrkepass för löpare

Kväll: Gemensam middag på en lokal restaurang för de som önskar (detta bekostar du själv)

Dag 5 – Torsdag

Heldagstur – Längsta och vackraste rundturen där vi bland annat kommer att besöka den mytomspunna monolitklippan Roque Nublo. Under hela turen möts vi av bedårande vyer över västra delen av Gran Canaria med utsikt till grannön Teneriffa med Spaniens högsta vulkantopp Teide. Den totala rundturen är på 25 km och tar omkring 5 timmar, men det finns möjlighet att korta ned turen.

Kväll: Gemensam middag på hotellet

Dag 6 – Fredag

Förmiddag – Startar dagen med en kortare backutmaning till en närliggande topp. Du kan välja att pusha dina gränser och klämma ut det sista som du har kvar eller att ta det lugnare och promenera upp till toppen. Väl på toppen kommer du att belönas med en fantastisk utsikt.

Eftermiddag – Föreläsning

Eftermiddag – Löpstyrkepass där du får lära dig bra styrkeövningar för just löpare.

Kväll – Gemensam middag på hotellet

Dag 7 – Lördag

Förmiddag – Vi besöker den unika Tamadaba-parken som är ett storslaget bergsmassiv där Gran Canarias enda urskog växer. Här finns fina leder som tar oss igenom den unika floran med dess meterlånga skägglav som hänger längs pinjeträden. Det är en upplevelse i sig att bara springa i dessa områden. Du kan välja att ta en längre eller en kortare tur.

Eftermiddag: Uppfriskande återhämtningspass för stela och trötta muskler.

Kväll: Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

gran canaria 8

Dag 8 - Söndag

Hemfärd


LEDARE

Krister Lind

Krister har en lång erfarenhet av att både coacha andra och att springa själv. Han är uppskattad ledare i vår löpargrupp i Borlänge och har gått löptränarutbildningen på svenska friidrottsförbundet. Krister tycker om att springa långt, gärna i bergen, och har genomfört imponerande 33 maraton och 39 ultramaraton! Loppet Transgrancanaria är ett av hans favoritlopp (5 starter) och i år kommer han springa loppet över distansen 128 km.

Laila Öjefelt

Laila började springa "på allvar" för 10 år sedan, före det var det bara till "husbehov". Det visade sig att hon var uthållig så träningarna liksom tävlingarna blev längre och längre. Hon gillar speciellt lopp med många höjdmeter och svår terräng där hon har sprungit flera lopp över 100 kilometer som Trans Gran Canaria – tvärs över Gran Canaria, Tenerife Blue Trail – tvärs över Teneriffa, Eco Trail Paris med målgång uppe i Eiffeltornet och Transylvanien Trail Travers med både björnmöte och närhet till Dracula borgen. Hon har även sprungit den mer kända Swiss Alpine i Davos två gånger. Förutom att springa själv är hon även utbildad och erfaren löpledare och en av våra coacher i Borlänge. Laila kommer liksom Krister att springa Trans Gran Canaria 128 km efter Runacademys löparläger och ser därför detta läger som en perfekt uppladdning!

Guillermo Morales

Guillermo är vår lokala löpguide som bor på Gran Canaria. Han har jobbat som guide för gruppper i över tio års tid och kan varenda stig på ön samt är väldigt uppskattad som guide. Guillermo är själv också ultralöpare och har bland annat sprungit Transgrancanaria ultramarthon som är på totalt 125km!

Jonas Eriksson

Jonas är i grunden längdskidåkare men är sedan 20 år en mer renodlad löpare. Har genom årens träning sett hur man på olika sätt kan variera sig både på träning och på tävling för att göra löpning ännu roligare och utmanande. Det har lett till att han nu 20 år senare håller på med både swimrun och triathlon. Jonas gillar att springa i berg och har även tidigare varit med som ledare på Runacademys resa på Gran Canaria. Nu ser han fram emot att åter få springa i dessa berg han gillar så mycket!


BOENDE

Vi kommer att bo vackert beläget på det lyxiga hotellet Cordial Roca Negra som ligger vid havet med bergen runt hörnet. Här bor du med fin utsikt över havet där du kan koppla av mellan träningspassen. Hotellet har dessutom en utomhuspool och ett härligt SPA som är en skön avkoppling efter en heldag i bergen. Vårt boende har uteplatser mot det härliga poolområdet.

LPA_76941_Hotel_&_Spa_Cordial_Roca_Negra_0817_07

RocaNegraSpa


PRIS

Med flyg från Stockholm: Medlemspris 14 975 kr (Ordinarie pris 15 275 kr)  
Med flyg från Göteborg: Medlemspris 15 775 kr (Ordinarie pris 16 075 kr)
Med flyg från Köpenhamn: Medlemspris 16 475 kr (Ordinarie pris 16 775 kr)

Önskar du boka resan utan flygbiljett blir priset 3000 kr billigare.

Runacademys medlemmar har alltid 300 kr i rabatt på våra löparresor. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

ALLT DETTA INGÅR

 • Flyg, tur och retur från vald ort
 • Boende på lyxigt hotell vid havet
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Middagsbuffé alla kvällar
 • Transfer till och från flygplats och mellan olika löpturer
 • Löpcoaching och guidning av erfarna coacher och lokal guide
 • Löpteknik med individuella analyser
 • Uppfriskande återhämtningspass
 • Styrketräningspass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

DETTA TILLKOMMER

 • Önskar du bo i enkelrum kostar det 2250 kr extra
 • Lunch
 • Middag på restaurang i Agaete på onsdagen för de som önskar
 • Dryck till middagar

FLYGTIDER

Från Stockholm med Norweigan: Utresa 05:55-10:55 Hemresa 11:50-18:45
Från Köpenhamn med Norweigan: Utresa 07:00-11:20 Hemresa: 07:45-14:05
Från Göteborg med Lufthansa: Utresa: 06:00-12:50  Hemresa: 13:55-22:30 (med mellanlandning i Munchen)


BOKNING

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter - du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

En faktura på bokningsavgiften 2000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan avresa.

Bokning Gran Canaria 2019

 • Obs! Skriv ditt fullständiga namn som det står i passet
 • Om du önskar att bo med din reskamrat så skriv namnet på dne personen. Om du reser ensam så kan du lämna detta fält tomt.
 • Vänligen skriv om det är något som du inte tål i kosten. Vi ska göra vårt bästa för att tillgodose dina behov.
  Som medlem i våra träningsgrupper eller i vår löpcoaching online har du 300kr rabatt på resan.
  Under träningsresan kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.
 • Är det något vi behöver veta om dig inför resan, t.ex. sjukdom, eller skada


Bilder från tidigare resor!

 

IMG_4502.JPG

IMG_4054.JPG

IMG_3986