Välkommen att uppleva storslagen natur i vackra High Tatras bergen i Slovakien. Det är är ett läger för dig som vill utmanas på höga höjder, tekniska stigar och storslagen natur!

Datum:

29 juni – 3 juli 2023

Om resan till High Tatras

High Tatras bergen är en stor bergskedja i norra Slovakien som har hela 29 bergstoppar på över 2500 höjdmeter. Här omges vi av vacker natur med höga bergstoppar, vattenfall och fina glaciärsjöar. Vi kommer dessutom att spendera en dag i Low Tatras som är en nationalpark i anslutning till High Tatras som bjuder på mer lättlöpta stigar.

Det här kommer bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna.

Terrängen i High Tatras kommer vara varierande och utmanande. Det kommer dels vara en del tekniska partier med en hel del stenpartier varvat med mer lättlöpta stigar.  Vi kommer även ta oss uppför många höjdmeter där utsikterna blir desto vackrare ju högre upp vi tar oss.  Det gäller att därför vara beredd på att löpningen kommer att varvas med en del vandring för att kunna ta oss framåt i den tuffare terrängen.

Vem kan följa med?

Den här resan passar framförallt dig som gillar att upptäcka storslagen och utmanande natur.  Det är bra om du har en vana av att springa trail eller i lite mer teknisk terräng då vissa delar kommer vara mer krävande. Vi kommer även vara ute långa dagar där vi varvar jogg med vandring och därför rekommenderar vi att du ändå klarar av att jogga 12 kilometer för att få ut optimalt av lägret.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Fokus ligger i att uppleva och njuta av de fantastiska miljöerna.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Boende på resan

Vi kommer att bo på lyxiga Hotel Solisko som ligger mitt i den lilla charmiga byn Štrbské Pleso, precis intill byns sjö. På hotellet finns SPA-avdelning samt ett litet gym. På hotellet äter vi även om kvällarna en god och trevlig middag.

Program för lägret

Tillsammans med vår lokala guide Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Torsdag

  Vi flyger till Krakow och har omkring 1h transfer till Stbske Pleso i High Tatras bergen. Vi mjuknar upp kroppen med en kortare jogg som följs upp av välkomstträff och gemensam middag på kvällen.

 • Fredag

  På första turen kommer vi att utgå från hotellet och ta oss upp till vattenfallet Skok som är Slovakiens tredje högsta vattenfall. Det blir en mäktig upplevelse att ta oss upp till fallet som bjuder på en hel del höjdmeter och häftiga utsikter.

 • Lördag

  Den här dagen kommer vi att ta oss med transfer till Low Tatras för att uppleva en helt annan miljö. Här bjuds det på mer lättlöpta stigar och en annan typ av terräng.

 • Söndag

  På sista dagen kommer vi att ta tåget bort och sedan springa tillbaka efter en häftig bergskam. Totalt väntar omkring 20 km och över 1000 höjdmeter. En dag att minnas!

 • Måndag

  Hemresa

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm till Krakow: Medlemspris 12 995 kr (Ordinarie pris 13 295 kr)

Med flyg från Köpenhamn till Krakow: Medlemspris 12 995 kr (Ordinarie pris 13 295 kr)

Enkelrumstillägg: 1500 kr.

Bokar du flyg på egen hand blir resan 2000 kr billigare.

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online. Du måste vara inloggad på ditt konto vid anmälan för att få rabatten.

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende i dubbelrum
 • Transfer mellan flygplatsen i Krakow och hotellet (om du bokat med flyg)
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Trerätters middag på hotellet alla dagar
 • Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
 • Löpteknik med videoanalys
 • Rörlighetspass och styrkepass
 • Tillgång till Runacademys onlineträning i 3 månader
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer

 • Önskar du bo i enkelrum tillkommer en kostnad på 2250 kr
 • Eventuella linbanor eller tågresor
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider
 • Lokal buss och tåg till vissa av turerna som betalas kontant till chauffören

Flygtider

Från Stockholm med Norwegian till Krakow
Utresa: Torsdag 29 juni, 11:30-13:20
Hemresa: Måndag 3 juli, 09:10-11:00

Från Köpenhamn med Norwegian till Krakow
Utresa: Torsdag 29 juni, 20:35 – 22:05 (OBS: Du kommer missa första löpturen och middagen på kvällen)
Hemresa: Måndag 3 juli, 14:25 – 15:55

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Bokning

OBS: För att garantera en plats behöver vi din bokning senast 28 maj 2023. Vid ev fullbokning av resan stängs anmälan tidigare.

Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.