Välkommen att följa med på ett storslaget äventyr, en riktigt häftig kulturell, såväl naturupplevelse, för oss nordbor. Vi kommer att bo i vackra Atlasbergen där den magnifika naturen väntar direkt utanför dörren. Detta blir en resa utöver det vanliga!

Datum:

21 – 28  januari 2023

Om resan till Marocko

Tillsammans med lokala guider har vi tagit fram det bästa som Atlasbergen i Marocko har att erbjuda där vi tar oss igenom oexploterade områden strax söder om Marrakech. Under veckan kommer du att få se vackra omgivningar med enastående vyer, storslagna berg och samtidigt få uppleva de små bergsbyar där berberna bor. Berberna är Marockos ursprungsbefolkning och under löpturerna kommer du i kontakt med deras kultur och traditioner.

Det kommer vara en stor variation på turerna där vi varvar lättlöpta stigar med tuffare stigningar och mer teknisk terräng. Du kommer även få en del del tekniktips där vi bland annat filmar ditt löpsteg för att kunna ge individuell feedback.  Vi kommer dessutom köra något roligt intervallpass för att öva på att springa i olika farter i terrängen. Under veckan kommer det även vara möjligt att rida kamel i öknen samt att få utforska en av världens mest mytumspunna städer – Marrakech.

 

Vem kan följa med?

Resan till Marocko vänder sig framförallt till dig som gillar att uppleva häftiga miljöer med löparskorna på. Du behöver inte vara en snabb löpare men du ska kunna hålla på under en längre tid då det bli en del långa dagar. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna.

Vi kommer att dela in oss i 3-4 olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. I alla grupper ligger fokus på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. Väldigt många reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Boende på resan

Vi kommer att bo på det fyrstjärniga, lyxiga hotellet La Roseraie Resort & Spa som ligger i byn Ouirgane, precis vid öppningen till Atlasbergen. Här startar stigarna till bergen precis utanför hotellet och efter löpturerna kan vi njuta lite extra i SPA-avdelningen eller hänga i solen vid poolen. På kvällarna serveras vällagad och fin mat med traditioner från Marocko.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Lördag 21/1

  Vi startar lägret med en kort upptäckartur där du får se omgivningarna runt hotellet, samt att du får springa genom några av byarna. Det blir en upplevelse redan från första dagen!

 • Söndag 22/1

  På första heldagen startar vi med att acklimatisera oss för den höga höjden med att ta oss upp till högsta byn i området som heter Tikhfist. Vi tar det lugnt uppför då höjden kommer att kännas och det blir därför en del vandring. När du väl kommer upp till byn belönas du av vackra vyer, vilket är en upplevelse över att se hur berberna bor i bergen. För de som vill ha en något längre tur kommer det vara möjligt att göra en avstickare medan resterande tar oss ner tillbaka till hotellet. Turen blir på omkring 13-15 km. På eftermiddagen väntar ett teknikpass där en hel del tips för traillöpning kommer att ges.

 • Måndag 23/1

  På den andra dagen kommer du att få uppleva riktig häftig löpning uppe vid kammen på Krk platån. Vi tar oss dit med en transfer på 20-30min. Här väntar 12 km löpning med magiska utsikter åt både nord och syd. Vi startar turen med att ta oss upp till kammen av platån för att njuta av utsikterna över Atlasbergen åt syd och åt farmodlingar på Krk platån åt norr. När terrängen blir något stenig tar vi oss ner till en grusväg där du som önskar kan springa på i en högre fart med lättlöpta ben. Du kommer under turen även få se nyupptäckta grottmålningar som ännu inte är officiellt kända för allmänheten. Det kommer vara möjligt att välja på att springa hela turen på 12 km eller en kortare tur på 10 km.

  Eftermiddag:
  På eftermiddagen kommer de som är något vanare löpare att kunna springa en kortare upptäckartur från hotellet. Vi kommer sedan att köra ett gemensamt återhämtande styrkepass som är fokuserad på övningar som är extra bra för löpare. På eftermiddagen kommer vi att göra några roliga teamaktiviter för att lära känna varandra lite mer.


 • Tisdag 24/1

  På tredje dagen väntar en av de längsta turen där du kommer få springa från andra sidan av bergen genom en dalgång tillbaka till hotellet. Du kommer få transfer bort till starten där vi springer tillbaka på en fantastisk stig med vyer över de snötäckta bergen. Här väntas mycket löparglädje i flera sköna nedförslöpningar och en del höjder kommer också att behöva bestigas. Sträckan är på mellan 15-19 km och kan även förlängas om någon önskar fortsätta en bit till när vi nått hotellet. På eftermiddagen väntar ett återhämtande rörlighetspass för de som önskar.

 • Onsdag 25/1

  Efter flera dagar i bergen är det bra att vila benen så du har energi kvar till de sista två dagarna. Idag kommer det vara möjligt att följa med på en heldag där du få uppleva Marockansk kultur. Vi startar med en promenad eller lätt jogg vid öknen följt av marockansk lunch-picknick. Vi fortsätter med en guidad tur i Marrakech. Det blir en dag fylld av kulturell upplevelse! Denna dag ingår inte i priset utan kommer vara möjligt att välja till separat.

 • Torsdag 26/1

  Efter vilodagen är det dags att försöka höja tempot med en riktigt rolig fartlek i lekfull miljö. Vi kommer att springa från hotellet där lättlöpta stigar med fantastiska vyer kommer varvas med något mer teknisk utförslöpning där det gäller att öva på fotisättningen. Det går självklart bra att även ta det lugnare under turen där du skippar fartökningarna. På eftermiddagen kommer vi ledare att inspirera er till ännu mer bergs- och traillöpning genom ett föredrag där vi ledare delar med oss av våra personliga erfarenheter.

 • Fredag 27/1

  Vi avslutar veckan med att ta oss upp till över 2000 höjdmeter med en tur från Imlil. Här väntas storslagen natur över de alpina topparna. På dagens tur väntas mellan 700 och 1000 höjdmeter som ska bestigas och för att orka blir det en del vandring uppför. Det kommer vara möjligt att välja på att göra allt från 12 km upp till 18 km. Efter turen kommer vi tillsammans att äta Marockans picknick.

 • Lördag 28/1

  Hemresa

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm: Medlemspris :17 280 kr (Ord.pris 17 580 kr)
Med flyg från Köpenhamn: Medlemspris: 18 012 kr (Ord.pris 18 311 kr)

Enkelrumstillägg: 4800 kr

Bokar du flyg på egen hand blir resan 2000 kr billigare.

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online. Du måste vara inloggad på ditt konto vid anmälan för att få rabatten.

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende i dubbelrum på fyrstjärnigt spa-hotell
 • Transfer från flygplatsen och hotellet (om du bokat med flyg)
 • Frukostbuffé alla dagar
 • Tre-rätters middag på hotellet alla dagar
 • Lunch 1 dag
 • Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare och lokala guider
 • Löpteknik med videoanalys
 • Rörlighetspass och styrkepass
 • Tillgång till Runacademys onlineträning i 3 månader
 • Runacademy T-shirt
 • Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara.

Detta tillkommer

 • Önskar du bo i enkelrum tillkommer en kostnad på 4800 kr
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen
 • Dryck till måltider

Flygtider

Från Stockholm med Norwegian:
Till Marrackech: 10:00 -15:10
Tillbaka hem till Stockholm: 16:00 – 21:00

Från Köpenhamn med Norwegian:
Till Marrackech: 07:05 – 11:35
Tillbaka hem till Köpenhamn:12:25 – 17:00

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. OBS: För att resa till Marocko krävs giltigt pass om 6 månader.

Bokning

OBS: Vi har ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Bokningen är öppen till 15 december 2022.  

Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.