Böljande gröna kullar och fantastisk traillöpning väntar på vår löparresa till det natursköna området Peak District i närheten av Manchester. Under några intensiva dagar njuter vi av den finaste löpning området har att erbjuda och njuter däremellan av god mat, lyxigt boende och besök på hotellets SPA.

Datum:

13 – 16 oktober 2023

Om resan till Peak District

Peak District är Storbritanniens äldsta nationalpark och ligger i området Derbyshire insprängt mellan de större städerna Manchester och Sheffield. Området är en del av bergskedjan Penninerna vilket förklarar höjdskillnaderna inom parken, med den högsta toppen på 893 meter.

Vi kommer att utforska det böljade landskapet genom löpturer som på bästa sätt tar er till utsiktsplaster som inbjuder till fotostopp och dagdrömmande. Vi fokuserar i första hand på att uppleva naturen och har därför inte bråttom på våra turer. Med hjälp av våra erfarna ledare kommer du även att få mycket löptekniktips hur du bäst tar dig fram i terrängen.

Förutom löpturerna kan du förvänta dig sköna rörelsepass, styrkepass för löpare och en föreläsning för att hjälpa dig att bli en bättre löpare. Däremellan njuter vi av varandras sällskap, slappar i hotellets spaavdelning samt äter och dricker gott då vi varje kväll serveras en lyxig 3-rättersmiddag!

Med en kort restid hinner vi med mycket under dessa dagar.

Vem kan följa med?

Den här resan passar alla trailälskare! Både nybörjare och erfarna löpare får en utmaning med turer av olika längd och svårighetsgrad. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga i 10 km utan att stanna. Farten är mindre viktig.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva på löpturerna.

Vi erbjuder både enkelrum och dubbelrum på resan så om du reser själv kan du välja fritt vad du vill boka. Delar du gärna rum trots att du reser själv så parar vi ihop dig med någon annan av samma kön som också reser själv.

Boende på resan

Vi kommer att bo i hjärtat av Peak Districts äldsta nationalpark på det fantastiskt fina hotellet Losehill House Hotel and Spa. Här bor du med naturen och stigarna utanför dörren! Här äter vi lyxiga frukostar och middagar som även ingår i priset. Det är en upplevelse att bara få bo här!

Program för resan

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, fredag 13 oktober

  Vi landar på förmiddagen i Manchester för gemensam transport till hotellet. Vi börjar dagen med en lättare lunch med soppa innan vi tar oss ut på en kortare välkomstjogg. Redan under första dagen kommer du att få en känsla över de fina omgiovningarna vi har att se fram emot!

 • Dag 2, lördag 14 oktober

  Halv dag – Äntligen dags att upptäcka omgivningarna. Dagens löptur går via Win Hill till häftiga Bamford Edge. Här kan man välja på turer mellan ca 10-25 km.

  Eftermiddag – Föreläsning ”Så blir du en bättre löpare”

  Styrketräning för löpare

  Kväll – Gemensam middag på vårt hotell (ingår i priset)

 • Dag 3, söndag 15 oktober

  Morgon – Ett lugnt pass med fokus på rörlighet för att väcka kroppen

  Hel dag – Långtur som tar oss på en häftig kamlöpning på Mam Tor till området Kinder Scout. Här finns bland annat den högsta punkten i Peak District där man under en klar dag kan se hela vägen till Manchester.

  Det finns möjlighet att välja turer på mellan ca 15-35 km.

  Kväll – Gemensam 3-rätters middag på vårt hotell (ingår i priset)

 • Dag 4, måndag 16 oktober

  Morgon – Ett lugnt pass med fokus på rörlighet för att väcka kroppen

  Förmiddag – Vi avslutar lägret med en löptur som kan anpassas efter hur kroppen mår.

   

  Gemensam avslutningsträff där vi går igenom våra upplevelser.

  Eftermiddag – Hemfärd

Pris och vad som ingår

Med flyg från Stockholm: Medlemspris 15 095 kr (Ordinarie pris 15 395kr)

Med flyg från Köpenhamn: Medlemspris 16 095 kr (Ordinarie pris 16 395 kr)

För enkelrum tillkommer 5000 kr. 

Bokar du flyg på egen hand blir resan 2000 kr billigare.

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger utomlands. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

 • Flyg tur och retur från vald ort
 • Boende på lyxigt hotell för 3 nätter
 • Transfer tur och retur Manchester flygplats (vid bokning av flyg)
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 3-rätters middag varje kväll
 • Föreläsning
 • Fri tillgång till hotellets spaavdelning
 • Duktiga löpcoacher från Runacademy
 • Yoga och styrketräning för löpare
 • Runacademy T-shirt
 • Prover på sportdryck och energibars från Umara.
 • 3 månaders medlemskap på vår medlemssida (för dig som inte redan är medlem)

Detta tillkommer

 • Lunch alla dagar
 • Dryck till middagar
 • Mellanmål och energi till turerna

Flygtider

Från Stockholm:
Utresa: fredag 13 oktober, 07:35-09:05 Direktflyg med SAS
Hemresa: måndag 16 oktober, 20:05-23:25 Direktflyg med Norwegian

Från Köpenhamn:
Utresa: fredag 13 oktober, 08:30-09:35 Direktflyg med SAS
Hemresa: måndag 16 oktober, 19:10-22:00 Direktflyg med SAS

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

Bokning

Bokningsavgiften på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

OBS: Maila till resor@runacademy.se för att se om det finns platser kvar.