Februari 01, 2019
Johanna Bäcklund

Vintern varierar enormt i vårt avlånga land och i Stockholm pendlar det mellan slask, snö, is och stundvis bara gator.

Jag tycker då att det kan vara skönt att gå in och springa på löpband på en del av passen. I möjligaste mån försöker jag springa distanspass utomhus men vissa dagar tycker jag det tar emot. Tidigare i veckan var jag ute tidigt på morgonen och det hade fallit en hel del snö under natten och plogbilarna hade inte hunnit ploga. Det var då tunga kilometrar som avverkades.

Just nu springer jag ofta dubbelpass och då är det skönt att kunna gå in på andra passet för dagen!

Om man kör distans på löpband kan det vara bra att variera lite fart och lutning för att tiden skall gå lite fortare. Man kan då utgå från en tänkt distansfart och lutning. Jag brukar försöka ha 0.5-1% lutning på bandet och sen växla upp till 3 % en stund för att gå ner igen. Samt växla fart med cirka 1km/h under passet i olika avsnitt.

På vår medlemssida har vi varje vecka ett nytt veckans intervallpass. Vilket är perfekt att köra på löpband, då det inte blir lika monotont när man växlar fart. Vi har även ljudfilspass där du peppas av Petra genom ett helt pass, riktigt skoj!

Löpband är för mig som vill springa hela vintern ett bra komplement till att springa ute. Även om det såklart är mycket roligare att komma någonstans när man är ute tycker jag att det sliter en del på kroppen att springa i snömodd och att jag spänner mig lite för mycket. Eftersom jag föredrar att inte springa i dubbskor p.g.a. att jag har väldigt känsliga fötter. Snön har dock många fördelar då man kan köra snöpuls som både är skonsamt för kroppen men också ger en hel del styrka. Jag tycker att det kan vara bra att växla mellan löpband, att springa ute och att utnyttja snöns fördelar för att få till löpningen även under vintern!

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: