April 15, 2019
Amanda Nekby

Eva Nordin är en glad löpare och springer med Runacademys löpargrupp i Karlskrona. Hon är 58 år men började inte med löpning förrän för cirka 5-6 år sedan. Ett val hon som har gjort stora förändringar i Evas liv till att bli hälsosammare och gladare. I dag får ni ta del av Evas resa.

Det hela började med att jag gjorde viktminskningsoperation i februari 2013. Jag hade länge gått med övervikt som jag försökt bli av med men inte lyckats. Därför blev det operation som jag bekostade själv. Innan operationen hade jag tränat lite på gym, t ex aerobic. Efter operationen, när allt var läkt, kom jag i kontakt med löpträning genom ett bootcamp. Efter 12 veckors löpträning joggade jag mina första 4 km i ett sträck. Vilken lycka! Det året tog jag min första medalj på Karlskrona stadslopp då jag sprang 5 km.

Min riktiga löpglädje kom då Runacademy kom till stan. Jag har varit med sedan starten våren 2016. Vid Blodomloppet det året sprang jag min första mil. Det var också lycka på hög nivå. Det roliga var också att mina två ledare från Runacademy vann herr- respektive damklassen.

Under åren jag har varit med i Runacademy har jag lärt mig oerhört mycket om löpteknik. Det är också jättebra att alla passen ligger uppe på Runacademys medlemssida. Jag brukar också försöka vara med i en del av de olika träningsutmaningar som anordnas på medlemssidan. Jag var också med förra året på Runacademys löparläger på Öland. Det var också jätteroligt!

Det som jag också tycker är så fantastiskt med löpträningen med Runacademy är den goa gemenskapen vi har i gruppen. Vi peppar och stöttar varandra. Jag älskar löpträningen och de olika löpskolningsövningarna vi gör och intervallerna, även om vissa intervaller är jobbigare än andra. Men vi hejar och peppar alltid på varandra.

Eva gillar den härliga energin man får innan, under och efter träningen. 

Det har blivit fler och fler lopp varje år. Jag har även vågat mig på att testa traillopp. Att jogga i skogen på stigar är så härligt. Jag har inte bråttom utan stannar gärna och beundrar en vacker sten med mossa på eller en fågel. Det viktiga för mig är att löpningen känns bra så att jag kan njuta! Samtidigt är det kul att utmana sig lite. Detta år ska jag bland annat springa Göteborgsvarvet, halvmaran i Köpenhamn och Höga kusten Twin peaks. Jag ser verkligen fram emot alla tre loppen.

Jag är så tacksam för varje år jag kan hålla på med detta. Jag är så oerhört glad över att jag har fått detta nya liv!

Vi på Runacademy önskar Eva lycka till med löpningen i vår!

4 kommentarer
  1. Så underbart roligt med såna här solskenshistorier…. stort lycka till med allt Eva 🙂

  2. Vad roligt att läsa, Eva! Vi träffades ju på löparlägret på Öland i maj förra året!

    • Hej Eva! Tack! Visst hade vi kul på Öland 🙂 I år tänker jag vara med på lägret i Kullaberg i Skåne.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: