Senaste nytt från Runacademy:

Augusti 27, 2019

Har ni också upplevt att efter en löptur så känns alla problem mycket mindre? Kanske brukar du medans du springer reflektera över livet och hitta en inre balans?

Många av oss löpare känner nog igen oss i detta. Löpning är inte bara bra för kroppen utan även för vår hjärna. Även forskning visar på detta. På senaste tiden har det kommit fram mer och mer forskning så visar på att fysisk aktivitet har positiv effekt på minnet, koncentrationsförmågan, stress och välbefinnandet.

Detta visar på att fysisk aktivitet så som löpning inte bara har fysiologiska effekter utan även psykologiska effekter som påverkar vår hjärna. Löpning är en konditionsstärkande aktivitet och just dessa aktiviteter visar ge bäst effekt på hjärnan gällande minne, besluts och kreativitetstester. Det man ser är att fysisk aktivitet ger en förbättrad koppling mellan hjärnans olika delar.

Minskar stress och förebygger stressrelaterad ohälsa

All form av fysisk aktivitet då vi använder våra skelettmuskler ger ett liknande påslag så som en stressreaktion. När vi springer ökar vår puls, blodtrycket stiger, vår kroppstemperatur höjs och vi blir svettiga. Många av dessa “symptom” får vi när vi är stressade. Mycket visar på att människor med god kondition och som tränar regelbundet inte får samma negativa effekter av stress om man jämför med de som har en stillasittande livsstil och dålig kondition.

Vi ser att fysisk aktivitet så som löpning ger mer energi, förbättrad sömn och ökat välbefinnande. Detta gör att man kan hantera livets alla utmaningar på ett bättre sätt.

Det finns som du ser massvis med anledningar till varför du ska springa livet ut!

Känner du oro, nedstämdhet eller trötthet kan en löptur vara det bästa hjälpmedlet.

Löpning är en mirakelmedicin mot det mesta! Och ger så mycket glädje!

2 kommentarer
  1. Jag håller helt med, jag tror absolut löpning rensar huvudet och man kan tänka mera klart. Man får bra idéer och löser problem mycket lättare. Bästa terapin 🙂

  2. Håller med, härligt med ett löppass efter en jobbig dag.
    Fast som löpare och motorcyklist så är nog en härlig mctur snäppet bättre. 😁

Petras blogg:
Fler inlägg från Runacademy:
Bloggarkiv: