Senaste nytt från Runacademy:

Maj 19, 2019

Under lördagen sprang närmare 40000 löpare i mål i det 21097,5 meter långa Göteborgsvarvet. Mer än 50 av dessa löpare sprang för Runacademy IF – och minst lika många var ni som tränar med oss och som sprang loppet.

Det hade regnat av sig under morgonen och väl till start var det fina förhållanden för att springa med ca 17 grader och molnigt. Det befarade åskovädret blev det tack och lov inget av!

Runacademys hejaklack hade tagit sig ut till 19km markeringen för att ge vårt stöd till alla löpare. Här har man “bara” slutspurten kvar, men man är också väldigt trött och kan behöva all hjälp man kan få! Vi var redo med starka stämband och pepp som skulle räcka under de 6 timmar vi stod och hejade.

Man blir alldeles lycklig av att se alla löpare i olika skepnader ta sig an uppgiften som en halvmaraton är. Vi fick verkligen möjligheten att beskåda alla fantastiska löpare från sidlinjen och är fulla med vördnad inför deras prestationer. Ni är bara så grymma!

Göteborgsvarvet är även SM i halvmaraton och vi hade en representant från Runacademy IF.

Både Johanna Bäcklund och Malin Starfelt väljer att satsa på Stockholm Maraton om två helger och stod därför över loppet i år. Vår duktiga löpare tillika ledare Pétur Sturla Bjarnason fick därför på egen hand representera Runacademy IF i SM-klassen. Han gjorde det med bravur och sänkte sitt personliga rekord med två minuter till 1:25,02. Detta räckte till en fin 32:a plats i det tuffa motståndet!

Grattis till er alla som genomförde årets upplaga av Göteborgsvarvet!

Ett fotoalbum från vår peppstation på Göteborgsvarvet hittar ni på vår Facebook sida.

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: