Senaste nytt från Runacademy:

Oktober 08, 2019

Igår avslutade vi ett fantastiskt löparläger i Peak District i England. Det var vår allra första resa till detta område och allt har verkligen gått över förväntan. Detta var ett läger för de som gillar äventyr, magiska vyer, utmanande terräng, backar, lera och att få uppleva fantastisk natur i löparskor.

Det är tack vare Therese Forsberg från vårt huvudkontor som vi hamnade här i England. Tillsammans med en lokal guide har hon tagit fram de bästa turerna från området och det blev verkligen en fullträff. Här har vi dessutom bott lyxigt på fyrstjärnigt hotell och njutit av förstklassig mat. Efter de långa turerna har det känts extra lyxigt att avsluta dagarna i spa följt av en öl i puben.

Lägret startade i fredags och här kommer en liten sammanfattning av de höjdpunkter som vi fått uppleva.

Fredagen

Deltagarna kom till hotellet vid lunchtid och efter lunch samt en välkomstträff var det dags för den första turen där man mest skulle få skaka loss benen och få en känsla för omgivningen. Här fick deltagarna välja på allt mellan 5-13 km. Självklart innebar redan de första turerna en del klättring uppför med en fantastisk utsikt som belöning. Turerna tog mellan 90 min till 2h då det också är rätt krävande terräng.

Gruppen samlad inför första turen då vi sprang upp till bergskammen du ser i bakgrunden.

Utsikt från kammen

Vacker löpning på första dagen

Lördag

På lördag var det dags för vår första längre tur. Här fick deltagarns välja på turer mellan 15-26 km. Syftet med turen är främst att njuta av naturen så vi stressar inte utan tar det lugnt. Eftersom terrängen är krävande med en hel del höjdmeter uppför samt innehåller en del teknisk utförslöpning så blir det också en del vandring. Vi hade dessutom med oss smörgåsar som vi stannade och åt med vacker utsikt under turen. Dagens tur tog omkring 4-5h och hade över 700 höjdmeter. Turen bjöd på en stor variation av häftiga vyer, öppna landskap, åkrar samt förbi små byar.

Vi startade med att ta oss upp på Win Hill som är en topp på 450 höjdmeter.

Häftig att ta sig upp på klippan vid Bamford Edge som är den mest fotograferade platsen i hela Peak District

Två grupper sprang en något längre tur och tog sig upp till Stanage Edge där det bjöds på ännu fler magiska vyer

På eftermiddagen körde vi dessutom ett lättare styrkepass samt en Inspirationsföreläsning med Petra Kindlund.

Corestyrka i par som coachades av Therese Forsberg precis utanför hotellet med riktig fin utsikt

Söndag

Efter lördagens tur trodde man att det skulle bli svårslaget att slå allt det vackra man redan hunnit se. Men söndagens tur blev nästan ännu häftigare. Här delade vi upp oss i tre olika grupper och sprang allt från 17 km upp till 35 km. Gemensamt för turerna var att vi alla startade med att klättra flera höjdmeter upp till Losehill (481 höjdmeter) och tog oss vidare via en häftig kamlöpning till Mam Tor. Det blev åter en lång dag där vi var ute i 5-6 h.

Påväg upp mot första toppen Lose hill

Delar av gänget uppe vid Lose hill

Vacker löpning mellan de olika topparna med fantastiska utsikter

Vacker löpning vid Kinder Scout där två av grupperna sprang

Måndagen

Innan det var dags att bege oss hemåt så hann vi även med en sista kortare löptur. Här fick man välja på att ta en kortare löptur med mindre höjdmeter i närheten av där vi bodde eller att ta sig upp till skogen i häftiga Woodlands Valley.

Glada löpare inför sista passet

Fin löpning i mysig skog

Häftig skogslöpning för de som valde att ta sig upp till Woodvalley

Sammantaget blev det flera lyckade dagar fylld av en massa löparglädje. Helt otroligt att man både kan hinna se och känna så mycket på enbart tre dagar. Det känns som man varit borta mycket längre efter allt som vi fått uppleva.

Nedan kan du se en film som sammanfattar veckan ännu bättre.

Blir du sugen på att följa med oss på en resa?
Här kan du läs aom våra kommande resor!

En kommentar
  1. Wow, så härligt ni har haft det!!

Fler inlägg:
Bloggarkiv: