Senaste nytt från Runacademy:

November 29, 2019

Snart är höstterminen slut och för att lindra separationsångesten som smyger sig på har vi öppnat upp anmälan till vårens löpargrupper!

Under förra veckans pass sprang vi med stumma ben med en hel del mjölksyra. Den här veckan har vi gjort tvärtom genom att springa tröskelintervaller där vi undviker mjölksyra så gott det går. Tröskelträning är en nyckel till att som löpare förbättra sin uthållighet och lyckas på längre distanser som exempelvis milen och halvmaraton. Poängen med tröskelträning att springa så fort det går utan att dra på sig mjölksyra i benen. Detta för att förskjuta sin mjölksyratröskel och på sikt kunna springa i ett högre tempo med högre puls utan att få mjölksyra. Det har vi gjort i veckans pass “Flytta gränsen” där vi sprungit längre intervaller i tröskelfart.

Ditt individuella tröskeltempo brukar vara ungefär samma tempo som du håller när du springer en mil och ska kännas “lagom” ansträngande. Känner du till din maxpuls kan du även utgå från att din puls bör ligga någonstans mellan 70-80 % av din maxpuls. Ett annat riktmärke är att du ska orka svara på korta tilltal men inte prata i långa sammanhängande meningar när du springer. Att hitta sin tröskelfart är inte helt lätt men ju fler pass du kör desto bättre lär du känna din kropp och vad den klarar av.


“Galet bra pass ikväll, de älskar sådant här jobbigt för det är just det jag tror man inte tar för sig själv!” – Ida, platschef Sundsvall


Karlstads deltagare hade som vanligt kul på passet!


Umeås deltagare kämpade på riktigt bra med tröskelintervaller i nyfallen snö.


Jönköping jobbade med att hitta rätt fart!


Ett tufft pass som man inte hade orkat på egen hand tyckte gänget i Kungsbacka.


Laholms deltagare var riktigt sugna på tröskel!


Linköpings deltagare kände sig stolta efter att ha flyttat sina gränser!


Göteborg Skatås deltagare tycker att tröskel i grupp är mycket roligare!


“Bollnäs levererade ikväll! Kylig vind, snö upp till vristerna och mörkt. Men vad gör det? Vi får ju svettas tillsammans” – Sussie, platschef i Bollnäs


Hammarby Sjöstads deltagare gav allt i höstregnet!


Södermalms deltagare har gjort en fantastisk utveckling under terminens gång!


Karlskronas löpare utmanade sig rejält och märkte stor skillnad sedan första passen.

Har du inte anmält dig till vårens löpargrupper kan du göra det här nedanför. Bra jobbat i veckan med trösklarna!


Kolla in vårt Facebook album för bilder!
För fler bilder från veckans pass så kolla gärna in vårt facebook album där vi kontinuerligt lägger upp bilder från våra löpargrupper.


Välj ort för info och anmälan:

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: