Med oss får du till träningen!

Amanda Nekby juni 19, 2017

Semestertider närmar sig med stormsteg, grillmiddagar, barnen har fått sommarlov och firanden avlöser varandra om vartannat. Ja det kan helt enkelt bli ganska mycket så här års. När solen är framme och värmen kommer vill många av oss bara sitta och njuta eller åka till stranden. Vi vet att det är perioder i livet som gör att träningen lätt hamnar i kläm.

Därför tipsar vi er idag ett kort men effektivt träningspass!

Tabatalöpning är den enklaste formen av träning när du har ont om tid. Tabata är högintensiv intervallträning där du springer i 20 sekunder och vilar 10 sekunder och upprepar totalt 8 gånger. På intervallerna ska du försöka hålla ett högt tempo och då vilan är riktigt kort kommer du få rejält med puls. Detta ger effektiv konditionsträning och snabbhets uthållighetsträning!

img_5222.jpg

Här förklarar vi upplägget på ett tabatapass som du avklarar på endast 30 minuter!

1. Börja med att jogga långsamt i 7 minuter för att värma upp

2. Gör sedan 2 stycken koordinationslopp där du springer i ett något högre tempo än din jogg i cirka 30 sekunder. Detta för att få lite puls innan du drar igång med intervallerna.

3. Kör igång med tabataintervallerna enligt följande: 3x8x20 sekunder med 10 sekunders vila mellan varje intervall och 1 minuts serievila.
Du springer alltså åtta stycken 20 sekunders intervaller och vilar 10 sekunder mellan varje intervall. Efter åtta intervaller vilar du i en minut för att sedan upprepa två gånger.

4. Avsluta passet med att jogga ner i 5 minuter för att sedan stretcha lite kort i 2 minuter.

Lycka till på passet!

Vill du ha fler korta pass som du avklarar på cirka 20-30 minuter?

På våran medlemssida har vi en massa korta effektiva träningspass i våran träningsbank. I träningsbanken tränar du tillsammans med en instruktör genom ett förinspelat videopass. Träningen blir enkel, du kan träna var du vill och vi lovar dig att du kommer bli riktigt trött på endast 20 minuter. I våran träningsbank finns alltifrån styrkepass, corepass, yogapass och självklart massa med intervallpass!

Läs mer om medlemssidan – HÄR!

 


comments powered by Disqus