Senaste nytt från Runacademy:

Juli 08, 2019

Hur många fantastiska upplevelser kan man klämma in på ett femdagars löparläger i Chamonix? Väldigt många visade det sig. Här kommer ett försök att sammanfatta våra upplevelser.

Vi ankom till vårt hotell i Chamonix vid 13-tiden förra onsdagen till strålande solsken. Efter en lunch och välkomstträff gav vi oss iväg på den första löpturen. Tanken med denna första löptur var att acklimatisera oss något till högre höjd och bergslöpning i allmänhet. Vi gav tekniktips och man fick smakprov på de vyer som skulle erbjudas under de kommande dagarna.

Det var skönt att få röra på sig efter resan och alla var förväntansfulla.

Målet med denna tur var den väldigt pittoreska bergsstugan, Chalet du Chapeau, ett café med magiskt vacker utsikt. När man är mitt uppe på berget förväntar man sig inte att det plötsligt dyker upp en stuga där man kan ta en fika innan man springer vidare. Denna gemytlighet är en av många fantastiska saker med bergslöpning i alperna!

På torsdagen var det dags att få den första rejäla utmaningen i höjdmeter då majoriteten av gruppen tog sig hela vägen upp till den vackra, om än snöbelagda, sjön Lac Blanc. Att stöta på en knallblå bergssjö på 2400 meters höjd går inte av för hackor!

En fördel med att vara ute långa dagar är att man får avnjuta sin medhavda matsäck på de mest fantastiska ställen.

På fredagen vaknade många med stela och trötta ben efter torsdagens tur. När man inte är van att springa nedför kan det nämligen ge en hel del träningsvärk vilket deltagarna blev varse om. Därför var fredagens tur något lättare för att ge benen en chans till återhämtning.

Vi sprang då i området runt Le Tour där vi bland annat tog oss in i Schweiz och sedan upp (och ner) för den berömda och väldigt vackra kammen vid Col des Posettes. Här springer man även på det kända loppet Marathon du Mont Blanc som gick helgen innan. Detta var en favorittur för många!

Lördagens tur startade precis utanför vårt hotell där vi klättrade upp vid sidan av Frankrikes största glaciär, Mer de Glace. Det utlovade regnet höll sig borta och vi fick ytterligare en dag i strålande solsken! Vädret var verkligen på vår sida under hela resan och vi hade magnifika vyer var vi än tittande. Vi hade dessutom fri sikt mot det ståtliga Mont Blanc massivet som tronade upp framför oss samtidigt som vi hade Chamonix stad långt ner på vår högra sida.

På söndagen fanns flera alternativ på turer där några valde att ta sig an den kända vertikala kilometern, några tog linbanan upp och njöt av en löptur uppe på berget och några tog en välförtjänt vilodag med glassätande och shopping inne i Chamonix.

Den vertikala kilometern innebär 1000 höjdmeter uppåt på enbart 3,6 km. Det är en riktigt tuff klättring där man går på en slingrande stig direkt under linbanan. Vissa passager kräver att man använder rep och är inget för den höjdrädda. Dock blev det en häftig utmaning för de som hade lite krafter kvar.

Gänget som tog sig an den vertikala kilometern. Pigga inför start!

Ett glatt gäng som klarat av vertikalen!

Vi kan garantera trötta muskler för samtliga efter dessa utmanande dagar men det var med en skön nöjdhetskänsla vi lämnade Chamonix igår kväll.

Det har varit häftigt att se hur alla deltagare har utmanat sig genom toppar och dalar – både rent fysiskt men även mentalt. Tack alla för denna resa som definitivt blir ett minne för livet!


Blir du också sugen på att åka på en löparresa? Se hela vårt utbud HÄR.

2 kommentarer
  1. Bästa resan i mitt liv! Hade inte ändrat någonting. Upplägget var proffsigt. Alla oavsett nivå hade chansen att både njuta och tänja på sina gränser. Ledarna var otroligt kunniga inom både löpning och området. Jag mållös och kommer även åka med på nästa års resa!!! Skulle rekommendera denna resa och Runacademy till alla oavsett nivå!

  2. Åh vad härligt ni verkar ha haft!!!

Fler inlägg:
Bloggarkiv: