Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
Mars 12, 2019

Ett av mina första större mål som jag satte upp efter min graviditet var att jag ville kunna springa till vårt kontor och sedan hem igen. Det skulle även inte kännas alltför ansträngande och inte heller ta för lång tid.

Till vårt kontor har jag 10km och till en början har det varit en bedrift att bara springa åt ett håll till kontoret. Kommer ihåg att jag för bara några veckor sedan kände mig riktigt trött de sista 2km och denna mil kändes snarare som ett långpass än en lätt jogg.

För mig var det därför en stor milstolpe när jag igår på lätta ben kunde springa både till jobbet och sedan efter dagens slut kunna springa hem igen. Det var riktigt länge sedan som jag sprang totalt 20km på en dag. Det bästs var att jag dessutom kunde springa med en god känsla och kände mig nästan piggare nu än när jag för några veckor sedan knappt orkade ett håll.

Att springa till jobbet har många fördelar. För det första så tar det för mig endast omkring 20 min långsammare än med bilen (Åker man dessutom i rusningstrafik tar det typ lika lång tid). Det tar även nästintill lika lång tid som om jag skulle åka kommunalt. Det tar alltså inte så mycket längre tid men istället får jag träning på köpet. Perfekt som nybliven mamma då man måste lära sig att effektivisera tiden och dessutom är man miljövänlig på köpet!

Sedan är det en riktig skön start på dagen. Jag kommer till kontoret pigg, glad och på mycket bättre humör och är extra nöjd med dagen när jag kommer hem. Det är även lätt att få passet gjort och svårt att fuska. Man kan ju inte direkt korta ner sträckan utan måste ta sig hela vägen fram.

För mig är det även en stor fördel att dela upp 20km på två tillfällen än att springa det i sträck. Det belastar kroppen mer att springa 20km i sträck och genom att dela upp det så kommer kroppen lättare att hänga med.

Jag brukar inte alltid vara så duktig med att planera med ombyteskläder. Istället brukar jag packa det i en löparväska och ta med mig det jag behöver. Du vet väl om att du som medlem också har 20% rabatt i Salomons webshop?

Igår var jag i alla fall riktigt stolt över mig själv och ska försöka få detta till en vana framöver. Än så länge jobbar jag bara på kontoret en dag i veckan så det känns realistiskt.

Fler av er som brukar springa till jobbet?

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: