Januari 05, 2019
Therese Forsberg

Kom igång ordentligt på det nya året genom att delta i vårt Winter Camp! På endast fem veckor kommer du att se stor skillnad i din fysik och utveckla både din kondition och styrka. I vårt Winter Camp kommer du att få chans att utmana dig själv samtidigt som du kommer ha riktigt roligt med peppande ledare och deltagare. Tillsammans med oss kommer du få din roligaste vinterträning någonsin!

Vi kommer bevisa för dig att det går alldeles utmärkt att springa på vintern. Med hjälp av Winter Camp kommer du lägga en god grund inför vårens alla tävlingslopp eller helt enkelt bara hålla igång träningen under vintern.

På bara 5 veckor kommer du att bli starkare, mer uthållig och få en förbättrad löpteknik! Träningarna hålls i Liljeholmen i Stockholm med start vecka 4.

Hur går Runacademys Winter Camp till?

Löpträningarna kommer att hållas kvällstid på måndagar och onsdagar med utgångspunkt från vårt kontor på Sjövikskajen 34 i Stockholm och de två morgonträningarna hålls i Liljeholmshallen i närheten av Liljeholmens tunnelbana. Vi kommer att växla pass där vi fokuserar på kondition med högintensiva intervaller och pass med fokus på löpstyrka och spänst.

Under Winter Camp kommer du att få testa nya typer av pass som fungerar allra bäst att göra nu under vintern. Du kommer få prova på reflexbanelöpning, snöpulsning (vid snö), trappträning, olika former av backträning och olika typer av intervallpass. Med hjälp av pannlampa och broddar på skorna är allt möjligt! Äger du ingen pannlampa kan du vid behov låna av oss. Vi kommer även att ge dig ett styrkepass att genomföra på egen hand med hjälp av en instruktionsvideo från vår träningsbank de veckor vi inte kör morgonstyrka tillsammans.

Vi kommer också börja och sluta Winter Camp med fystester vilket gör att du kommer att kunna mäta dina förbättringar. Det kommer att bli intensiva och väldigt roliga veckor!


Vem kan vara med?

Alla är välkomna att vara med i vår Winter Camp, men för att få ut så mycket som möjligt av träningarna rekommenderar vi att du kan jogga 5 km. Vi anpassar träningarna så att alla nivåer av löpare kan vara med. Du behöver inte vara orolig att du skall vara för dålig eller för bra!

Plats och tider

Kvällsträningarna kommer att utgå från Runacademys kontor vid Liljeholmskajen (Sjövikskajen 34) och morgonpassen från Liljeholmshallen i närheten av Liljeholmens tunnelbana. Träningarna är 60 minuter förutom det första och sista passet som är 90 minuter. Vid vissa pass behövs pannlampa. Har du ingen egen går det att låna.

 

Måndag 21 jan kl 18:00-19:30
Fystester och löpteknikanalys

Onsdag 23 jan kl 18:00-19:00.
Kickstartssintervaller
Ett varierande intervallpass där vi kommer att springa olika långa intervaller

 

Måndag 28 jan kl 18:00-19:00
Snöpulspasset
Ett pass där vi springer intervaller i snön
Reservpass vid barmark: 70/20 intervaller

Onsdag 30 jan kl 18:00-19:00
Långa backintervaller
I detta pass kommer ni utmanas i en riktigt lång backe.

Fredag 1 feb 07:00-08:00
Uppbyggnadsstyrka
Ett styrkepass där vi fokuserar på att stärka alla viktiga löpmuskler
(Kan du inte närvara på morgonpasset skickar vi ut ett styrkepass till dig att göra på egen hand)

 

Måndag 4 feb kl 18:00-19:00
Reflexbaneutmaningen
Ett pass där vi springer en bana snitslad i skogen med hjälp av reflexer

Onsdag 6 feb kl 18:00-19:00
Löpstyrkepasset i par
Ett pass där vi jobbar i par och springer olika typer av intervaller och gör styrkeövningar i par.

 

Måndag 11 feb kl 18:00-19:00
Frekvenspasset
Ett pass där vi tränar upp spänst och styrka i benen och löpsteget genom trappträning och andra övningar

Onsdag 13 feb kl 18:00-19:00
Tröskelpasset
Ett pass där vi höjer vår mjölksyratröskel och förbättrar vår uthållighet

Fredag 15 feb 07:00-08:00
Minutpasset
Ett tufft styrkepass för hela kroppen
(Kan du inte närvara på morgonpasset skickar vi ut ett styrkepass till dig att göra på egen hand)

 

Måndag 18 feb kl 18:00-19:00
Backstyrkepass med gummibandslöpning
Ett pass där vi kombinerar backintervaller med styrkeövningar och motståndslöpning med gummiband

Onsdag 20 feb kl 18:00-19:30
Uppföljande fystester och löpteknikanalys


Ledare

Passen kommer att hållas av Runacademys duktiga ledare. Vi kommer att coacha er under dessa fem veckor:

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm och löpcoach. Som hälsopedagog besitter Amanda därmed kunskaper inom träningslära, fysiologi, näringslära och pedagogik. Som löpcoach vill Amanda förmedla träningsglädje, kunskap och inspiration till alla oavsett nivå. Hon drivs av att se andra utvecklas och ha roligt på vägen!

Ann Johansson

Ann har sprungit sen barnsben och var under ungdoms- och juniortiden en av de absolut snabbaste löparna inom medeldistans i sin åldersklass. Efter flera SM-medaljer, juniorlandskap och en examen från Löpargymnasiet i Sollentuna flyttade hon till Flagstaff i USA där hon tävlade för universitetet NAU. Löpning är och förblir en av Anns största passion och hon stortrivs när hon får dela den passionen med andra!

Hanna Korhonen

Hanna har orienterat sedan barnsben vilket också innebär att hon löptränar regelbundet. På gymnasiet läste hon med idrottsspecialisering och läste då träningslära i 3 års tid. Hanna är utbildad Hälsopedagogprogrammet på Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm och brinner för hälsa och träning!

Johanna Bäcklund

Johanna är en av Sveriges absolut bästa löpare och har under de senaste åren kommit bland de tio bästa på alla de största loppen i Sverige. Hon är utbildad idrotts- och hälsolärare och är väldigt pedagogisk och förstående i sin ledarstil. För Johanna har det alltid varit viktigt att röra på sig och dela glädjen till träning tillsammans med andra.

Therese Forsberg

Therese har en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen men hon är en desto större inspiratör och hennes peppningar gör att man tar i det där lilla extra på träningarna.


Pris och vad som ingår:

PRIS: 1995 kr
Medlemspris: 1695 kr
Medlem räknas som att du är betalande medlem på vår medlemssida eller springer med oss i löpargruppen under hösten 2018 eller är anmäld till våren 2019

– 10 gemensamma löpträningspass och 2 styrkepass inomhus

– 3 månaders medlemskap på Runacademys medlemssida med träningsprogram, kostråd etc (värde 477 kr)

– 2 löpteknikanalyser

– 1 fin goodiebag med produkter från våra samarbetspartners

– 1 styrkepass varje vecka att göra på egen hand de veckor vi ej kör styrka tillsammans.


Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor.

Runacademys Winter Camp 2019

    Det innebär att du antingen har sprungit i våra löpargrupper i höst alt. är anmäld till våren, eller är betalande medlem i vår onlinetjänst.
    Under träningspassen förekommer det att vi filmar och fotograferar. Detta bildmaterial används sedan på Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.
  • Skriv här om du t.ex. har några skador eller någon sjukdom vi behöver känna till.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: