December 14, 2016
Petra Kindlund

Jag njuter just nu av vår bröllopsresa som startade i Dubai och nu har jag kommit till Mauritius. Kontrasterna är stora. I Dubai var det högt tempo, mycket trafik, jätte många höghus och knappt någon natur förutom en massa sand. Nu har vi istället kommit till paradiset med underbara stränder och fantastisk natur med både vattenfall, berg och regnskog. Det innebär självklart att jag äntligen kan njuta mer av löpningen. I Dubai gjorde jag enbart ett löppass och sedan fick det bli styrketräning på ett gym. Löpningen var ingen höjdare.

Jag älskar nämligen att upptäcka fin natur i löparskor. Du kommer mycket längre och händer mer än om man bara skulle vandra. För mig är inte detta direkt träningspass utan bara ett sätt att ta sig fram i naturen. Kan därför vara ute i flera timmar, stanna för fika, ta en massa foton och njuta. Det är inte direkt att man kollar på klockan och funderar över sin kilometerhastighet. Det blir som det blir och målet är oftast att bemästra naturen och ta sig från en plats till en annan.

Vi startade vår första dag på Mauritius med att bestiga ett berg med typ en stigning på 500 höjdmeter. Det var väl inte helt löpbart på alla håll utan blev en del klättring och därmed en hel del äventyr.

Jag hoppas med bilderna från dagens löptur kunna inspirera fler av er att även våga se löpningen som ett transportmedel än bara ren träning. Att upptäcka nya miljöer och platser är perfekt med löparskorna på (Om du inte är i Dubai). Du måste inte alltid ha så bråttom framåt utan det är minst lika viktigt att lära sig att njuta av löpningen och springa i ett tempo som känns behagligt utan att pressa sig själv.

Om du vill uppleva häftig löpning kan jag tipsa om vår löparresa till Gran Canaria i februari. Löpningen är faktiskt ännu bättre där än här 😀

Bilder från dagens äventyr i Mauritius

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

2 kommentarer
  1. Vilken härlig natur! Ni ser ut att stortrivas 😀

  2. Härligt! Jag förstår att ni njuter, det ser fantastiskt ut!

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: