Senaste nytt från Runacademy:

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund
Mars 05, 2020

Har nu precis avslutat ett fantastisk löparläger på Gran Canaria med 24 deltagare och totalt 4 ledare. Vi har verkligen haft det bra med perfekt väder och många glada löpare. Jag har faktiskt aldrig haft så bra väder de år tidigare som jag varit här. Är så tacksam för dessa dagar!

På lördag väntar nu Transgrancanaria och det lopp på 65 km som jag tränat för under hela hösten. Det ska bli riktigt spännande men är också väldigt nervöst.

När jag anmälde mig till loppet i höstas mindes jag mest Gran Canaria för deras fina och lättlöpta stigar som går längs med bergskammarna. Jag hade nog förträngt hur steniga och tuffa vissa partier är.

Har nu haft förmånen att springa här en vecka och har tagit mig igenom flera olika delar av loppet. Det kommer att bli mycket tuffare än vad jag hade trott. Just branta utförslöpningar har aldrig egentligen varit min främsta styrka.

 

Det är nämligen omkring 2500 höjdmeter utför och skulle säga att omkring 80% av denna utförslöpning är riktigt utmanande med mycket stenar, rullgrus och tekniska partier. Det går bra när man som nu har sprungit runt med lätta ben – frågan är hur det kommer att gå när man har blytunga ben efter flera mils löpning?

Det gäller dessutom att hela tiden vara fokuserad då det är lätt att ramla om man börjar slappna av och tappa koncentrationen.

I lördags var vi även några från gruppen som passade på att springa de sista 17 km av loppet. Detta då vi hade en dag nere vid havet vid Maspolamas där loppet går i mål.

Sista 17km är nog även de tuffaste. Här går det mycket utför branta stigar och när man väl kommer till plan mark ska man igenom en stenpassage på några kilometrar. Här gäller det verkligen att ha tungan rätt i mun. Kommer vara brutalt att ta sig igenom här när man sprungit över 50 km och benen är trötta.

Hur det än går på lördag så kommer det att bli en lärorik upplevelse. Jag kommer få utmana mig på ett sätt som jag aldrig gjort förut.

När jag känner mig riktigt trött så kommer jag att tänka extra mycket på några av våra deltagare från lägret. Är faktiskt 3 stycken som valt att springa hela Transgrancanaria på 125km. I jämförelse med dem så känns mitt lopp betydligt lättare 😀

Mitt främsta mål med loppet är att verkligen få njuta av det och av stämningen. Spanjorer brukar vara fantastiska på att heja och få en härlig stämning på deras lopp. Det gäller att därför inte starta för hårt utan att vara klok från starten.

Kommer sedan att vara magiskt att få ta sig in i målet på Maspolamas – hur fort jag en springer kommer den största vinsten vara att ha erövrat Gran Canarias tuffa terräng. Jag kommer vara så stolt över mig själv!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: