Senaste nytt från Runacademy:

April 26, 2020

Runacademys grundare Petra Kindlund delar här med sin om tina tankar kring löpningen under denna svårare tid med corona. Hur ska man hitta motivationen när loppet ställs in?


Det är en väldigt annorlunda tid som vi alla står inför i och med Corona som är väldigt skrämmande på många sätt. Som löpare kan det så klart kännas tomt när alla lopp ställs in och det blir därför svårare att sätta upp några direkt mål med träningen. Här delar Runacademys grundare Petra Kindlund om sina tankar kring att hitta 

Svårare när man inte har ett mål
Jag är själv som person väldigt målinriktad och drivs av att ha ett mål framför mig. Just nu känns det därför något tomt och det är lätt att hitta ursäkter för att skippa det där passet och tänka att man gör det imorgon.

Samtidigt finns det nu också tid för reflektion och fundera över vad löpningen egentligen betyder. Nu är det inte längre det där loppet som är drivkraften utan någon mycket djupare och viktigare.

Gäller att se andra fördelar med löpningen
Jag själv springer för att det helt enkelt gör att jag mår så bra av det. Det finns inget som gör mig på bättre humör än en löptur. Här tankar jag ny kraft och kan vara som bäst i nuet. Det är just när jag springer som min oro minskar då jag också får tänka på något helt annat. Det är väldigt befriande. Löpningen har nog därför aldrig varit så viktig för mig som den är just nu.

Jag gillar även känslan av att känna mig stark och att jag orkar mer – det driver mig att ge mig ut gång på gång. Jag vet att ju mer jag springer desto lättare och skönare kommer det att bli.

Tacksam över att vi kan springa!
Jag är även väldigt tacksam över att vi i Sverige fortfarande får springa. I många länder är många fångade i sina hem. Jag försöker därför njuta lite extra av varje löptur. Att man bara kan är just nu ingen självklarhet.

Sedan går det faktiskt att fortfarande hitta ett mål med sin träning och inspiration även om det inte finns några vanliga lopp. Man kan tex hänga med oss i Vårutmaningen som startar 4:e maj. Här kommer vi träna tillsammans mot vårt virtuella lopp – Runacademy Open. Du kommer även få tips på många nya roliga pass att köra som ger dig en extra inspiration.

Så trots att alla lopp som ställs in så går det ändå att hitta motivationen att träna. Det gäller att istället hitta sin inre motivation. Det kan därför vara bra att stanna upp och fundera – vad är egentligen anledningen till att du springer?

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: