April 08, 2019
Petra Kindlund

Den här veckan ska vi få ge oss ut till skolorna för att sprida löparglädje till barn och ungdomar! Detta känns väldigt skoj och ingår i ett projekt som heter Spring i benen med syftet att få barn och ungdomar att börja röra på sig mer.

Vi kommer nu under våren att coacha omkring 70 olika klasser och varje klass ska vi köra tre olika pass med. Det kommer vara allt från lågstadiet upp till gymnasiet. Vi är väldigt peppade inför uppgiften!

Det känns fantastiskt skoj att få möjligheten att nu inte bara sprida löparglädje till vuxna utan även till de yngre. Vi hoppas kunna bjuda på mycket inspiration och nyfikenhet. Det blir också lärorikt att coacha yngre förmågor och se hur dessa vill ta emot våra tips.

Idag har vi kört de första passen och det gick helt klart över förväntan. Det var något nervöst då vi inte direkt är vana med barn/ungdomar och man har även hört att det kan vara extra utmanande. Men oj så nyfikna de var och de ville helt klart lära sig mer!

Självklart bjuder vi på pass som är anpassade för barn/ungdomar. Vi fokuserar inte på några direkta tävlingsmoment utan snarare på lek.

På första passet som vi körde idag fick de testa på löpteknik, prova på löpskolning samt avsluta med några lekar. Vi hade det riktigt skoj tillsammans och ser framemot fler pass med de små!

2 kommentarer
  1. Hej, vad roligt!!
    Hur kan en skola komma i kontakt med er för att ni skall komma dit? Eller hur väljer ni ut skolor/klasser ?
    Är nyfiken för skolan där sonen går där de nu funderar på att få igång gemensam löpning för alla barnen.

    Hälsningar Martina

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: