April 14, 2019
Petra Kindlund

Jag har nu sprungit med Salomon i nästan 7 års tid och har varit väldigt nöjd över deras produkter. Framförallt gillar jag deras trailskor.

Nu i vår har Salomon lanserat en ny variant av modellen Speedcross och som en del av vårt samarbete med Salomon så har jag fått chansen att testa den nyaste modellen. Jag har sprungit med många av de olika modellerna av Speedcross och det var därför extra spännande att få testa den nyaste modellen SpeedCross5.

SpeedCross5 är en trailsko med rejäla dubbar under sulan som gör att man får bra grepp i skogen. Det gör att man kan springa mer avslappnat och inte behöver oroa sig över att halka och det gör självklart att traillöpningen blir mycket roligare.

SpeedCross5 har även en högre uppbyggnad under hälen som gör att belastningen blir något mindre och framförallt avlastas vaderna något mindre som annars får jobba hårt med när det är mycket kupering i skogen.

Så hur upplevde jag skon?

Jag upplevde faktiskt att SpeedCross5 var mycket mjukare och skönare än tidigare år och det kändes på en gång väldigt bekväma.

Skon är dock något tyngre än de andra Salomonskorna som jag oftast springer med som gör att dessa inte upplevs riktigt lika smidiga som t.ex. deras Sense modeller.

Däremot känner jag att jag blev mindre trött i vaderna tack vare den något högre uppbyggnaden under hälen. Jag har den senaste veckan haft något överansträngda vader och då kändes det extra skönt att springa med skor som var något skonsammare för vaderna.

Jag har alltid gillat SpeedCross och tycker till och med att denna modell är ett strå vassare än tidigare modeller. Framförallt var jag positivt överraskad över att de kändes så mycket mjukare och skönare än tidigare modeller!

För vem passar Salomons SpeedCross5?

SpeedCross5 passar framförallt dig som inte sprungit så mycket i skogen tidigare och som nu vill ha en sko som gör att du får ett bra grepp och kan känna dig trygg i skogen.

Medlemmar har 20% rabatt på Salomon!

Du vet väl om att du som medlem har 20 % rabatt på Salomon? Kolla in våra medlemserbjudanden på medlemssidan för att få rabattkoden.

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: