Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Nu är anmälan öppen till vår Lidingöloppskurs!

Publicerad

Ska du springa någon av Lidingöloppets sträckor i år och vill komma väl förberedd till loppet?

Välkommen till Lidingöloppskursen med oss på Runacademy! På kursen kommer du få ny inspiration, förbättrad löpteknik, styrka samt hjälp för att du ska kunna prestera på topp under tävlingsdagen.

Totalt blir det 7 olika träningsträffar samt 2 workshops som gör att du får den där lilla extra pushen inför loppet. Vi kommer att lära dig att få en effektiv löpteknik inför alla uppförsbackar och nedförsbackar och köra tuffa förberedande intervallpass. Vi kommer även gemensamt reka banan ute på Lidingö och dessutom ge dig en massa tips och råd inför loppet. Vi kommer att coacha er i mindre grupper så du kan förvänta dig mycket personlig feedback.

Alla nivåer av löpare är välkomna på denna kurs och det oavsett om du väljer att springa 15 eller 30 km på Lidingöloppet!

Bland alla som anmäler sig till kursen senast den 3 juni kommer vi dessutom att lotta ut 3 startplatser till valfritt lopp under Lidingöloppshelgen!

lidingoloppet


PROGRAM FÖR KURSEN

Träningsträffarna utgår från vårt huvudkontor på Liljeholmskajen på Sjövikskajen 34 i Stockholm förutom långpasset som är på Lidingö då vi träffas vid Lidingövallen.

Träff 1: Onsdagen 22 aug, 18:00-19:30
Workshop i träningslära och löpteknik
Workshop: Träning inför loppet och formtoppning. Vad krävs för att klara av loppet?
Träning: Ny med löpteknik: Grunderna i löpteknik med löpteknikanalys
För dig som tränat löpteknik tidigare:
Tuffa intervaller med löpteknikanalys. Hur hålls tekniken när du blir trött?

Träff 2: Onsdagen 29 aug, 18:00-19:00
Backteknik med träning både uppför och utför. Så lär du dig att bemästra Lidingöloppets backar.

Träff 3: Onsdagen 5 sept, 18:00-19:00
Förberedande tröskelpass – lär dig hålla upp farten under en längre tid

Träff 4: Söndagen 8 sept, 10:00-12:00, Träffas vid Lidingövallens huvudingång.
Långpass på Lidingöloppsbanan. Lär dig lägga upp loppet på bästa sätt. 

Träff 5: Onsdagen 12 sept, 18:00-19:00,
Lidingöloppsintervaller  – Lär dig springa i kuperad terräng

Träff 6: Onsdagen 19 sept, 18:00-19:30
Workshop i Näringslära följt av tempointervaller
Workshop: Hur ska man tänka med kosten inför loppet? Hur mycket behöver man dricka under loppet? 
Träning: Tempointervaller med korta backintervaller

Träff 7: Måndag 24 sept, 18:00-19:00
Sista toppformningspasset inför Lidingöloppet

 

…sedan är det dags! Lidingöloppets 15km och 30km går på lördagen den 29 september och självklart finns vi på plats för att heja fram varandra och bjuder på fika efter loppet för att fira våra prestationer.


LEDARE

therese forsberg

Therese Forsberg

Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen men hon är en desto större inspiratör och hennes peppningar gör att man tar i det där lilla extra på träningarna.

amanda östermalm huddinge

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från GIH, löpcoach och gillar att se hur andra kan utvecklas. Hon har stor erfarenhet av att coacha andra och har lett många olika typer av träningsklasser tidigare. Amanda stora intresse är löpning, det bästa med att coacha är att peppa och få deltagarna till att göra det lilla extra. Hon tävlar själv på alla möjliga distanser men framförallt 5000m och 10 000m. Hon har bland annat sprungit milen på snabba 37:36 och 5000m på 18:05. Hon har flera topp tio placeringar i en mängd olika lopp samt ett DM brons i 5000m från år 2016. 2017 sprang hon Rosa Bandet-loppet över 10 km med bravur och i år kommer hon tillbaka för att springa 15km under Lidingöloppshelgen!

Ann Johansson

Ann har sprungit sedan barnsben. Hon har bland annat gått på löpargymnasium och tävlat aktivt i medeldistans. På Anns meritlista finns flera JSM medaljer och  hon har deltagit på flera juniorlandskap. Efter gymnasiet studerade och sprang Ann för college i USA. Ann var tidigare ledare i Växjös löpargrupp innan hon under 2015 beslutade sig för att ge sig ut på sitt livs cykeläventyr där hon cyklat från Sverige till New Zeeland. Nu är Ann hemma i Sverige igen, bosatt i Stockholm och arbetar på Runacademykontoret som löpcoach.

johanna online

Johanna Bäcklund

Johanna tillhör den absoluta Sverigeeliten inom långdistanslöpning och har fina meriter som bland annat ett SM-silver på halvmaraton (2018) och en andraplats på Lidingöloppet (2012) och en 5:e plats från Lidingöloppet (2015). Hon är utbildad idrotts- och hälsolärare och är väldigt pedagogisk och förstående i sin ledarstil. För Johanna har det alltid varit viktigt att röra på sig och att se glädjen i träningen. Hon gillar framförallt att löpningen är så enkel och kan utföras varsomhelst. Ett av Johannas favoritlopp är just Lidingöloppet och hon ser därför extra mycket fram emot denna kurs.


PRIS

Ordinarie pris: 1945 kr  Medlemspris: 1745 kr

VI LOTTAR UT 3 STARTPLATSER TILL LIDINGÖLOPPET* BLAND ER SOM ANMÄLER ER SENAST DEN 3 JUNI!

*Gäller Lidingöloppets 10 km,15km eller 30km


ALLT DETTA INGÅR

– 7 Kursträffar
– 2 Workshop om träningslära och näringslära
– Återhämtningsmål efter varje träning
– Löpteknikanalys där du blir filmad
– Vi springer delar av banan tillsammans där du får en hel del tips på vägen
– 3 månaders medlemskap till vår medlemssida med personliga träningsprogram inför loppet
– Runacademy T-shirts eller tävlingslinne (Betalar endast 150 kr extra för linnet)

Alla träningsträffar kommer att utgår från vårt huvudkontor på Liljeholmskajen förutom långpaset som blir ute är på Lidingö då vi träffas vid Lidingövallen. 


BOKNING

Du anmäler dig i formuläret nedan. Anmälan är bindande till din bokade kurs. HÄR hittar du bokningsvillkoren för kursen och HÄR kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


 


Kommentarer avstängda.