Senaste nytt från Runacademy:

Maj 26, 2019

Lämna höstmörkret i november och följ med oss på en fantastisk löparresa till Spanien! Här kombinerar vi roliga träningspass och njutbar löpning med ett utmanande traillopp i bergen och ett besök hos aporna på Gibraltar.

 

Om resan till Spanien

Spanska solkusten har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad. Här väntar löpning i vacker natur, berg och äventyr! Att det är ett av de mest solsäkra ställena att åka till i november skadar inte heller. Här kan du förvänta dig skön svensk sommartemperatur på runt 20 grader som är perfekt för löpträning.

Löpmöjligheterna där vi bor vid Fuengirola är många då vi kommer att springa på fina stigar med direkt anslutning till hotellet, längs den långa strandpromenaden och vi har endast 20 minuters bilresa upp till själva bergen. Du kan därför räkna med många inspirerande löprundor och en stor variation på passen.

Det här är en resa som passar alla typer av löpare och kommer att bestå av en härlig blandning av strandlöpning, intervaller, löpteknik, styrka, yoga och äventyr i bergen. OCH ett roligt, lokalt traillopp i bergen som du väljer själv hur hårt du vill satsa på!

Om trailloppet i bergen

Vi kommer att springa det lokala trailloppet Maratón Alpino Jarapalos. Distansen är på 17 km med 960 höjdmeter. Du väljer själv om du vill tävla, d.v.s. springa på i snabbt tempo, eller om du vill ta det i ett lugnare tempo och njuta av omgivningarna och loppets inramning! En ledare kommer att springa med er som vill ta det lugnare. Vi hejar självklart fram varandra under och efter loppet och detta kommer att bli en rolig utmaning.

Här kan ni se en film från arrangörerna från det vackra trailloppet:

Vem kan följa med?

Alla typer av löpare är välkomna att följa med på denna löparresa. Vi kommer att dela in oss i olika grupper och anpassar träningarna efter nivå. Du som vill få det lite tuffare kan räkna med en hel del utmaningar medan du som är ny med löpning kommer att kunna ta det lugnare och vandra på bergsturerna. Det är bra om du klarar av att jogga minst 5 kilometer utan att stanna för att få ut så mycket som möjligt av resan.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De flesta reser utan resesällskap på våra resor och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva uppe i bergen.

Program för resan

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

Dag 1, tisdag 5 november
Anländer till Fuengirola.
Kväll: Välkomstträff där vi går igenom att roligt som väntar under veckan samt får en rundtur av hotellet.
Middag på hotellet (ingår ej i priset)

Dag 2, onsdag 6 november
Förmiddag: Äventyrsdag i bergen. Det kommer att finnas tre grupper där du kan välja mellan att vandra, varva vandring med jogg eller att enbart springa.
Eftermiddag: Rolig gruppaktivitet
Sen eftermiddag: Grunderna i löpteknik med videoanalys. För dig som tränat löpteknik med oss tidigare kommer få köra ett fortsättningspass.
Kväll: Middag på mysig restaurang (ingår i priset)

Dag 3, torsdag 7 november
Förmiddag: Fartlek – ett intervallpass som kommer vara på tre olika nivåer för bas, medel och dig som vill ha det extra tufft.
Eftermiddag: Styrketräning för löpare
Middag på hotellet (ingår ej i priset)

Dag 4, fredag 8 november
Morgon: Yoga för löpare
Upplevelsedag då vi åker till Gibraltar och hälsar på aporna. Detta blir en aktiv vilodag då man vandrar ca 5 km upp genom fin natur. Gibraltar är ett brittiskt territorium och allt är plötsligt väldigt tydligt brittiskt! Efter vårt besök på den berömda Gibraltarklippan äter vi lunch på en av de brittiska pubarna i staden.


Kväll: Genomgång av banan inför lördagens lopp
Middag på hotellet (ingår ej i priset)

Dag 5, lördag 9 november
Förmiddag: Traillopp i bergen! Du väljer själv om du vill springa på i snabbt tempo och “tävla” eller om du vill ta det i ett lugnare tempo och njuta av omgivningarna och loppets inramning.


Eftermiddag: Gemensamt SPA på hotellet (SPA-vistelsen ingår i priset)
Middag på hotellet (ingår ej i priset)

Dag 6, söndag 10 november
Förmiddag: Distansträning på en vacker runda direkt från hotellet med många fina vyer
Eftermiddag: Yoga för löpare
Middag på hotellet (ingår ej i priset)

Dag 7, måndag 11 november
Förmiddag: Sandintervaller – vi får upp pulsen på ett skonsamt och väldigt roligt sätt
Eftermiddag: Uppföljning av löpteknik följt av corestyrka
Kväll: Summering av veckan med efterföljande avslutningsmiddag på restaurang (ingår i priset)

Ledare

core

Therese Forsberg är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar inte Therese lika hårt på löpningen utan njuter av att springa i vacker natur och upptäcka nya platser i löparskorna. Therese längtar nu tills att få springa i vackra Spanien tillsammans med er!

Karl Avedal är vår duktiga platschef i Västerås löpargrupp som nu kommer att följa med som ledare till Spanska Solkusten. Han älskar löpning och helst när den kombineras med en naturupplevelse eller ett äventyr, och allra helst när upplevelserna delas med andra. Karl upptäckte löpningen relativt sent i livet, vid 36 års ålder, men har sedan dess varit helt fast. Nu vill han dela den glädjen han känner till löpningen med er på denna resa!

Boende på resan

Vi kommer att bo på ett av Fuengirolas lyxigaste hotell. Hotellet ligger precis vid stranden och alla rum har en fantastisk utsikt över havet. Här finns även ett SPA som är perfekt att besöka när benen är trötta efter träningspassen. Det serveras en fantastisk frukostbuffé som gör att vi startar dagen på rätt sätt. Middagarna äts även med fördel på hotellets restaurang.

Pris och vad som ingår

PASSA PÅ! Boka senast söndag den 2 juni för att få 800 kr i rabatt!

Med flyg från Stockholm eller Köpenhamn: Medlemspris 13 295 kr 12 495 kr (Ordinarie pris 13 595 kr 12 795 kr)
Med flyg från Göteborg: Medlemspris 13 895 kr  13 095 kr (Ordinarie pris 14 195 kr 13 395 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 300 kr rabatt på våra resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Flyg från vald ort
 • 7 nätter på fyrstjärnigt hotell i dubbelrum med havsutsikt
 • Lyxig frukostbuffé
 • Två middagar på mysig restaurang
 • Transfer till och från flygplatsen i Malaga
 • Startplats till trailloppet
 • Transfer till bergsturerna
 • Erfarna löpcoacher från Runacademy
 • Alla löppass, yoga och styrkepass
 • Spa (ett tillfälle som vi gör tillsammans)
 • 3 månaders medlemskap på vår onlinetjänst (Gäller enbart dig som ännu inte är medlem)

Detta tillkommer

 • Enkelrumstillägg (2950 kr)
 • Middagar 5 kvällar (kan välja att äta på hotellets buffé eller på någon av restaurangerna i Fuengirola)
 • Lunch (det står alla deltagare för själva och finns ett stort utbud av olika restauranger)
 • Dryck till måltiderna
 • Övriga SPA-besök förutom den tid som är på schemat så tillkommer en kostnad på 10 EUR.
 • För flyg från Göteborg tillkommer en avgift på 600 kr
 • Utflykten till Gibraltar
Flygtider

Flyg från Stockholm:
Utresa: tisdag 5 november, 13:05-17:25 (direktflyg med SAS)
Hemresa: tisdag 12 november, 08:05-12:30 (direktflyg med SAS)

Flyg från Köpenhamn:
Utresa: tisdag 5 november, 13:30-17:10 (direktflyg med SAS) 
Hemresa: tisdag 12 november, 11:30-15:15 (direktflyg med SAS) 

Flyg från Göteborg:
Utresa: tisdag 5 november, 06:55-12:15 (mellanlandning i Bryssel)
Hemresa: tisdag 12 november, 09:00-15:05 (mellanlandning i Köpenhamn)

Bokar du flyg på egen hand blir resan 2000 kr billigare.

Bokningsvillkor

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.


Bokning

Bokningsavgiften på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) ska vara betald 30 dagar innan avresa.

PASSA PÅ! Boka senast söndag den 2 juni för att få 800 kr i rabatt!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: