Nu ska vi springa backintervaller!

Amanda Nekby november 13, 2017

Denna vecka ska vi i löpargrupperna springa backintervaller. Vi kommer att springa olika långa intervaller i backe. Med hjälp av olika långa backintervaller så tränar vi upp olika kvalitéer i löpningen. Syftet med detta är att lära er anpassa farten efter backens längd. Med hjälp av de lite längre backintervallerna så får vi träna upp våran uthållighet i löpsteget. Med hjälp av de korta backintervaller tränar vi upp våran explosivitet och snabbhet i löpningen. Oavsett backens längd så ger backlöpning lite extra motstånd i löpningen vilket gör att det blir riktigt bra styrketräning för benen.Backe ger mer tryck, spänst och styrka i löpsteget vilket du kommer ha nytta av även när du springer på plant.

växjö backe.jpg2

Det finns flera andra fördelar med att då och då springa intervaller uppför backe. Dels är det mer skonsam löpning då vi får jobba mer med musklerna. Backträning hjälper oss också få en bättre löpteknik då vi måste springa med ett högre knälyft uppför backen.

Det är riktigt kul att springa backintervaller och ger en hel del puls och trötta ben! Är ni nyfikna på hur veckans pass går till så hittar ni det på medlemssidan under “veckans intervallpass”.


comments powered by Disqus