April 16, 2019
Therese Forsberg

Den här veckan drar vi upp farten rejält när vi springer korta intervaller. Äntligen är det vår i luften och det gör det extra roligt att springa med tryck i steget!

När vi springer snabba intervaller med kort vila finns det några punkter som man bör ha i åtanke för att få ut mest av passet:

1. Spring smart. Det är lätt att dras med i början och springa i ett lite för hårt tempo eftersom det under de första intervallerna kanske inte känns så tufft. Håll därför igen något i början så att du hellre har möjlighet att öka på den andra halvan av passet.

2. Spring snyggt. Här handlar det främst om att springa med en god löpteknik för att konservera så mycket energi som möjligt genom passet. Så korta ner stegen, få upp knäna och jobba med en ståtlig hållning och du kommer att springa både snyggare och snabbare!

3. Spring avslappnat. När vi ökar tempot och springer korta intervaller är det lätt att spänna sig eftersom man tar i så mycket och vill komma framåt snabbare. Men kom ihåg att alla spänningar i kroppen slösar onödig energi så försök istället att vara avslappnad i hela kroppen – från ansikte till axlar, armar och höfter. Försök att andas med lugna, djupa andetag och hitta en bra rytm i löpningen.

Såhär såg det ut bland grupperna som körde passet under måndagen:

KRISTIANSTAD

NACKA

GÄVLE

HANINGE

JÖNKÖPING

KARLSKRONA

KARLSTAD

LILJEHOLMEN

MÖLNDAL

SKELLEFTEÅ

TÄBY

VÄXJÖ

ÖSTERMALM

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: