Senaste nytt från Runacademy:

September 12, 2019

Wow wow wow vilken start det har varit när vi kört i veckan har kickat igång höstens grupper! Aldrig tidigare har så här många sprunget med oss tidigare. I höst har vi åter slagit ett nytt deltagarrekord med över 4300 personer anmälda fördelat på 62 orter!

Det är dessutom hela 13 grupper som har över 100 deltagare anmälda och på detta är fem ytterligare grupper som är väldigt nära den magiska gränsen. Helt otroligt bra. Detta är mycket tack vare att vi har så många fantastiska och engagerade ledare 🙏

Stort intresse för vår löpargrupp i lilla Arjeplog.

Lund har blivit vår allra största grupp med 170 anmälningar!

 

På första passet har vi fokuserat på löpteknik!

För alla våra nya deltagare så har vi i veckan fokuserat på löpteknik. Med en bättre löpteknik så kommer löpningen att bli mycket lättare och man springer både fortare samtidigt som löpningen blir skonsammare.

Vår ledare Niclas Sjögren instruerar på Södermalm

 


Ta det försiktigt i början med den nya tekniken

Det gäller dock att vara lite försiktig när man börjar att vänja sig med ny teknik. När man börjar med nya rörelser som kroppen inte är van vid så kommer nya muskler att användas som tidigare inte varit lika aktiverade. Framförallt så kan du känna att det tar mer i vaderna. Det är bättre att du då springer kortare turer eller att du under ett pass fokuserar lite extra på tekniken under någon minut under turen. Om vaderna känns väldigt trötta och stumma har du troligtvis gått ut lite för hårt.

Det är viktigt att du därför lyssnar på kroppen och inte forcerar framåt för snabbt. Det kommer dessutom till en början att kännas något konstigt och annorlunda innan kroppen vant sig vid det nya rörelsemönstret. Försök att därför ha lite tålamod.

 

Sagt från tre av våra platschefer:

 

 

 

 

 

Kolla in vårt facebook album för bilder!
För fler bilder från passet så kolla gärna in vårt facebook album där vi kontinuerligt kommer att lägga upp bilder.
LÄNK TILL ALBUMET 

 

Det går fortfarande att anmäla sig!
Även om du har missat första passet så har vi desto fler träningar kvar av terminen. Det går fortfarande bra att anmäla sig. Välj din ort nedan om du också vill hänga med oss i höst. Under nästa vecka kommer vi att springa trail i skogen.

Välj ort för info och anmälan:

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: