Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Plogga med oss den 12 augusti!

Publicerad

Lördagen den 12 augusti arrangerar Runacademy för första gången en ploggingdag! Plogga är ett koncept som går ut på att plocka skräp samtidigt som man joggar. Du gör alltså något bra för din hälsa samtidigt som du bidrar till att göra din närmiljö renare. Enligt grundaren av “plogga”, Erik Ahlström, är det här en lösning på problematiken som gör att det inte längre blir tabubelagt att plocka skräp och städa upp. Konceptet är i ett längre lopp attitydsförändrande.

Var du än befinner dig den 12 augusti uppmuntrar vi dig att dra med vänner och familj ut på en ploggingrunda! 

Vi vill vi uppmuntra er att ta bilder när ni är ute och springer och på ert skräp! På så sätt kan du uppmuntra fler till att också plogga. Posta din bild antingen i evenemanget på facebook eller på instagram och använd #runacademy när du ploggar den 12/8 så har du chans att vina fina priser. Vi kommer lotta ut Runacademy t-shirts och medlemskap på vår medlemsida på Runacademy.se.

Att plogga är enkelt.. Det är bara att ta med sig en plastpåse på din löprunda och plocka upp det skräp du ser längs med vägen. Här kan du läsa mer om att plogga!

I Sverige slängs det 2 800 000 st fimpar/dag! En fimp förorenar 2 liter vatten. Skräpiga miljöer upplevs dessutom som otrevliga och otrygga av många människor.

Studier visar att nedskräpade områden lätt hamnar i en negativ spiral som leder till andra problem, såsom skadegörelse. Detta innebär såklart även att man drar sig för att skräpa ner där det är rent, och områden som är rena drabbas inte av kriminalitet och skadegörelse i samma utsträckning som skräpiga områden.

Det här fenomenet kallas för Broken Window Theory.


Såhär lång tid tar det för naturen att bryta ner olika produkter.

nedskräpning


plogging sundsvall

Det här grymma gänget i Sundsvall lyckades på bara 1 timme plogga 20 kilo skräp!

plogga


Kommentarer avstängda.