Häng med oss och Plogga den 31 maj och bidra till en renare värld!

Har du hört om det nya uttrycket Plogga - ett koncept som går ut på att plocka skräp samtidigt som man motionerar? Nu får du chansen att testa på att Plogga tillsammans med oss på Runacademy och initiativtageren Erik Ahlström. Församlingen Svenska Kyrkan Hägersten kommer att stödja oss genom att välkomna oss till Kvarterskyrkan på kajen och bjuder även på fika.

Vi på Runacademy tycker att "ploggande" är ett alldeles lysande koncept eftersom vi brinner för både löpning och en renare och finare miljö! Nu vill vi få fler att anamma denna nya trend.


Vad är ploggning?
När du ploggar gör du något bra för din hälsa samtidigt som du bidrar till att göra din närmiljö renare. Enligt Erik Ahlström är det här en lösning på problematiken som gör att det inte längre blir tabubelagt att plocka skräp och städa upp. Förhoppningen är att detta i ett längre lopp leder till en attitydförändring kring detta. Att plogga är enkelt och det är bara att ta med sig en plastpåse på din löprunda och plocka upp det skräp du ser längs med vägen. Här kan du läsa mer om att plogga!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SpYGL2Ljx7o


När?

Torsdagen den 31 maj klockan 18:00.


Var?
Vi kommer att träffas hos våra grannar på Kvarterskyrkan på kajen, Svenska kyrkan Hägersten, på Sjövikskajen 36 i Stockholm.


Hur?

Erik Ahlström som är initiativtagare till plogga kommer att inleda kvällen med en inspirerande föreläsning på cirka 20 min om vad ploggning är och hur allt skräp påverkar vår miljö. Du kan göra en stor skillnad genom att hjälpa till. Vi fortsätter sedan med att plogga gemensamt i cirka 40 min i området kring Liljeholmskajen. Vi räknar med att vara klara omkring 19:00-19:30.


Var anmäler jag mig?

Det är helt gratis att vara med och kostar ingenting. Alla är välkomna. För att vi ska ha en ungefärlig koll på hur många som kommer får du gärna tacka JA till vårt Ploggingevent på Facebook. Här kan du även bjuda in vänner och bekanta att också hjälpa till att bidra med någonting bra för miljön.  Alla är välkomna att bidra och även du som inte vill springa.

HÄR hittar du till vårt Facebookevent.


Såhär lång tid tar det för naturen att bryta ner olika produkter.


plogging sundsvall

Det här grymma gänget i Sundsvall lyckades på bara 1 timme plogga 20 kilo skräp!

plogga