Senaste nytt från Runacademy:

Juli 08, 2020

Många tror att löpning bara är att springa och eftersom det är en naturlig rörelse så behöver vi ingen övning på hur det ska göras korrekt. Men det är helt fel. Det är nämligen inte naturligt för kroppen att börja springa vid senare ålder när man största delen av livet har suttit still, gått promenader eller bara tagit några löpsteg då och då.

Många som börjar med löpning vid senare ålder har därför svårt att få till en bra löpteknik och behöver öva på det. Har man däremot sprungit regelbundet som barn har man generellt också ett mer naturligt och bättre löpsteg, men det försämras om man inte upprätthåller det.

Öva upp din löpteknik
Det finns flera anledningar till varför du ska öva upp din löpteknik. För det första minskar det skaderisken då löpningen blir mer skonsam med rätt teknik. För det andra så springer du mer ekonomiskt då du inte lägger onödig energi på rörelser som du inte behöver. Det gör att löpningen blir lättare och du kommer på så sätt kunna springa snabbare, vilket i sin tur gör att löpningen blir roligare. Slutligen blir du också snyggare i löparspåren med en bättre löpteknik!

Vi på Runacademy fokuserar mycket på löpteknik. I våra löpargrupper börjar vi alltid med en genomgång av grunderna i löpteknik. Löpteknik har sedan en viktig inslag under hela höstens träningar och deltagarna kan förvänta sig fina framsteg. Här kan ni läsa mer om våra löpargrupper, höstterminen startar v. 37.

För er som sedan vill fördjupa sig ytterligare så erbjuder vi även löpteknik kurser. På dessa kurser får man mer individuella råd där vi bland annat gör en videoanalys.
Vi erbjuder även löpteknikkurser online får du lära dig om hållning, armpendling och hur du på bästa sätt jobbar med benen och fötterna för att få till bra löpteknik.

Välkommen att utveckla din löpteknik och få löpningen att bli roligare och lättare tillsammans med oss!

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: