Löparresa

Gran Canaria

12–18 februari 2024

Häng med på ett löparäventyr som överträffar det mesta! Här springer vi i härlig bergsmiljö som bjuder på spektakulära vyer och fantastiska gröna vulkanlandskap.

Boka senast 21 december för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedareFlygtiderFrågor & svar

Om resan till Gran Canaria

Upplev Gran Canarias magnifika natur och grönska som finns uppe i bergen, vilket är som gjort för njutbar löpning med dess lätta och mjuka stigar. Förutom långa, härliga dagar i bergen kommer du att få lära dig mer om löpteknik och träningslära samt bli coachad av duktiga och inspirerande ledare.

Temperaturen brukar även vara perfekt för löpning med omkring 15-20 grader under vintermånaderna.

Önskar man så stannar man även kvar några dagar efter lägrets slut för att springa något av loppen under Trans Grancanaria! Se mer info om det nedan.

Vårt boende

Vi bor vackert beläget uppe i bergen på det lyxiga hotellet Parador som ligger 1500 meter över havet mitt i Gran Canarias gröna vulkanlandskap. Här bor du med enastående utsikt över hela berglandskapet och lederna startar precis utanför hotellet. Hotellet har dessutom ett fantastiskt fint SPA som är en skön avkoppling efter en heldag i bergen.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
12
13
14
15
16
17
18
 1. Måndag 12/2

  Eftermiddag: Anländer till hotellet i Cruz de Tejeda.

  Välkomstmöte där vi går igenom veckan med mera.

 2. Tisdag 13/2

  Förmiddag: Löptur mellan bergsbyarna Tejeda och Artenara. Välj mellan att ta en längre rundtur på 17 km eller en kortare löptur. Fantastiska vyer väntas!

  Eftermiddag: Lättare löpteknikpass med filmning av löpteknik.

  Kväll: Gemensam middag på hotellet. Middagen ingår i priset.

 3. Onsdag 14/2

  Förmiddag: Topptur till Gran Canarias högsta punkt Pico De Las Nieves (snötoppen) som ligger 1949 meter över havsytan. Toppturen är på omkring 3-4 timmar.

  Eftermiddag: Corepass

  Kväll: Gemensam middag på hotellet som ingår i priset.

 4. Torsdag 15/2

  Heldag: Vi tar en lättare träningsdag där vi istället upplever området runt Maspalomas. För de som önskar tar vi en lättare löptur i de häftiga sanddynerna.

  Eftermiddag: Rörlighetspass för stela och trötta muskler.

  Kväll: Gemensam middag på en restaurang (detta bekostar du själv)

 5. Fredag 16/2

  Heldagstur – Längsta och vackraste rundturen där vi bland annat kommer att besöka den mytomspunna monolitklippan Roque Nublo. Under hela turen möts vi av bedårande vyer över västra delen av Gran Canaria med utsikt till grannön Teneriffa med Spaniens högsta vulkantopp Teide. Den totala rundturen är på 25 km och tar omkring 5 timmar, men det finns möjlighet att korta ned turen.

  Kväll: Gemensam middag på hotellet

 6. Lördag 17/2

  Förmiddag: Vi besöker den unika Tamadaba-parken som är ett storslaget bergsmassiv där Gran Canarias enda urskog växer. Här finns fina leder som tar oss igenom den unika floran med dess meterlånga skägglav som hänger längs pinjeträden. Det är en upplevelse i sig att bara springa i dessa områden. Du kan välja att ta en längre eller en kortare tur.

  Kväll: Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

 7. Söndag 18/2

  Förmiddag: Hemfärd till Sverige eller mot vidare äventyr på Trans Grancanaria!

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Flyg tur och retur
Boende på lyxigt hotell i bergen
Frukostbuffé alla dagar samt 3-rätters middag 5 kvällar
Transfer till och från flygplatsen i Las Palmas (om du bokat flyg genom oss) och mellan olika löpturer
Löpcoaching och guidning av erfarna coacher
Löpteknik med individuella analyser
Rörlighet- och styrkepass
Tillgång till Runacademys onlineträning i 3 månader
Runacademy T-shirt
Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara

Flygtider

Stockholm Arlanda

Utresa

Från
Till
Stockholm 05:55 Gran Canaria
Avgång: 09:45 Ankomst: 14:40
Från
Till
Gran Canaria 01:00 Tejeda
Avgång: 15:30 Ankomst: 16:30

Returresa

Från
Till
Tejeda 01:00 Gran Canaria
Avgång: 12:30 Ankomst: 13:30
Från
Till
Gran Canaria 05:55 Stockholm
Avgång: 16:25 Ankomst: 23:20
Från 18 775 kr (enkelrum 21 275 kr)
Bokningsavgiften på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Löparresan till Gran Canaria vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att få uppleva häftiga miljöer. Du behöver inte vara en snabb löpare men du ska kunna hålla på under en längre tid då det blir en många långa dagar i bergen.

Resan passar dig som gillar att upptäcka fin och annorlunda miljö. Vi springer på stig och grusväg, inte asfalt.

Så gillar du att vara ute långa dagar för att sen komma tillbaks till ett fint boende och koppla av och umgås med andra likasinnade passar den här resan dig.

En vanlig missuppfattning är att du behöver vara elit eller elitmotionär för att åka på en löparresa. På den här resan behöver du inte vara särskilt snabb löpare men du ska vara beredd att vara ute långa dagar. Vi rekommenderar att du kan springa minst 7 km utan att stanna för att få ut mest av resan. Tempo är mindre viktigt. Du ska dock vara beredd på att bergslöpning innebär att det kommer vara en krävande terräng med en hel del höjdmeter och en del tekniska partier.

Vi kommer att dela in oss i mindre olika grupper där vi tar det i tempo efter gruppens nivå, vi går i uppförsbackar vid behov och stannar emellanåt för att fika och njuta av de vackra utsikterna.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Gran Canaria rekommenderar vi att du tar med dig minst två par skor, varav ett par som är et par trailskor. Även en löparryggsäck rekommenderas för att kunna bära med dig vätska, energi och extra kläder då vi är ute långa dagar och att vädret kan skifta snabbt i bergen.

Även fast vi åker till Kanarieöarna kan vädret vara kallt, speciellt på nätterna, så ta med både sommarkläder, underställ, buff och vantar. Det är bra att kunna klä sig efter lagar-på-lager principen så packa ner både mellanlager och skalkläder.

Då vi är ute långa dagar bör du ta med dig energi i form av tex sportdryck, gel, bars, nötter etc.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Stäng