Löpare som är glada i bergenLöpare som är glada i bergen

Löparresa

High Tatras

27 juni–1 juli 2024

Välkommen att uppleva storslagen natur i vackra High Tatras bergen i Slovakien. Det är är en resa för dig som vill utmanas på höga höjder, tekniska stigar och storslagen natur!

Boka senast 1 maj för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedareFlygtiderFrågor & svar

Om resan till High Tatras

High Tatras bergen är en stor bergskedja i norra Slovakien som har hela 29 bergstoppar på över 2500 höjdmeter. Här omges vi av vacker natur med höga bergstoppar, vattenfall och fina glaciärsjöar.

Det här kommer bli en upplevelseresa där främsta fokus är att njuta av den fantastiska naturen. Du kan därför förvänta dig längre dagar i bergen där vi tillsammans kommer att upptäcka de fantastiska omgivningarna.

Terrängen i High Tatras är varierande och utmanande. Det kommer vara en hel del tekniska partier med stenpartier varvat med mer lättlöpta stigar. Vi kommer även ta oss uppför många höjdmeter där utsikterna blir desto vackrare ju högre upp vi tar oss.

Vårt boende

Vi kommer bo på fina FIS hotell som är beläget vid foten av de majestätiska topparna och ett stenkast från den mysiga sjön Štrbské Pleso. På hotellet finns även en SPA-avdelning där vi kan koppla av efter passen. På hotellet äter vi om kvällarna en god och trevlig middag som ingår i resan.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
 1. Torsdag 27/6

  Vi flyger till Krakow och har omkring 3 h transfer till Stbske Pleso i High Tatras bergen. Vi mjukar upp kroppen med en kortare sightseeing-jogg som följs upp av välkomstträff och gemensam middag på kvällen.

 2. Fredag 28/6

  På första turen kommer vi att utgå från hotellet och ta oss upp till vattenfallet Skok som är Slovakiens tredje högsta vattenfall. Det blir en mäktig upplevelse att ta oss upp till fallet som bjuder på en hel del höjdmeter och häftiga utsikter. Efter vattenfallet tar vi oss ännu högre upp till ett pass på över 2300 meter över havet.

 3. Lördag 29/6

  Idag har vi en lättare löptur med färre höjdmeter som kommer innebära mer löpning än dagen innan. Under löprturen går vi även igenom löptekniken uppför- och utför samt gör löpteknik analyser.

  På eftermiddagen har vi styrka och rörlighet.

 4. Söndag 30/6

  På sista dagen kommer vi att ta tåget bort och sedan springa tillbaka längs en häftig bergskam. Totalt väntar omkring 25 km och över 1000 höjdmeter. Det kommer definitivt bli en dag att minnas!

 5. Måndag 1/7

  Vi går upp tidigt och åker med buss mot Krakow och sen vidare mot Sverige.

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Flyg tur och retur med Norwegian
Boende i dubbelrum
Transfer från flygplatsen och hotellet (om du bokat flyg genom oss) samt på våra turer.
Frukostbuffé samt middag alla dagar
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare
Löpteknik med videoanalys
Rörlighet- och styrkepass
Spa
Prover på sportdryck, gels och energibars från Umara

Flygtider

Stockholm Arlanda

Utresa 27 juni

Från
Till
Stockholm 1 h 50 min Krakow
Avgång: 11:30 Ankomst: 13:20
Från
Till
Krakow 3 h High Tatras
Avgång: 14:30 Ankomst: 17:30

Returresa 1 juli

Från
Till
High Tatras 3 h Krakow
Avgång: 04:30 Ankomst: 07:30
Från
Till
Krakow 1 h 50 min Stockholm
Avgång: 09:10 Ankomst: 11:00
Pris: 12 900 kr (enkelrumstillägg 1950 kr)
Bokningsavgiften á 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer ca 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Vår löparresa till High Tatras passar framförallt dig som gillar att upptäcka storslagen och utmanande natur. Det är bra om du har en vana av att springa trail eller i lite mer teknisk terräng då vissa delar kommer vara mer krävande.

Vi kommer att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt pausar och njuter av de vackra vyerna.

Vi kommer vara ute långa dagar där vi varvar löpning och jogg med vandring och därför rekommenderar vi att du klarar av att jogga minst 12 kilometer för att få ut optimalt av resan.

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till High Tatras behöver du ta med dig både sommarkläder men även vantar, mössa, underställ mm. då vädret varierar kraftigt på hög höjd.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

 • Enkelrumstillägg á 2250 kr.
 • Dryck till måltiderna.
 • Eventuella linbanor eller tågresor.
 • Lunch
 • Mellanmål och energi till löppassen.

Ja, det går alldeles utmärkt. Resan utan flyg kostar 2500 kr mindre.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Stäng