Löparresa

Atlasbergen, Marocko

13–20 januari 2024

Upplev ett storslaget äventyr i Atlasbergen som bjuder dig på häftiga kultur- såväl naturupplevelser med löparskorna på!

Boka senast 11 december för att säkra din plats.

Vårt boendeProgramVad ingår i resan?LedareFlygtiderFrågor & svar

Om resan till Atlasbergen

Tillsammans med lokala guider har vi tagit fram det bästa som Atlasbergen i Marocko har att erbjuda, där vi tar oss igenom oexploaterade områden strax söder om Marrakech. Under veckan kommer du att få se vackra omgivningar med enastående vyer, storslagna berg och samtidigt få uppleva små bergsbyar där berberna bor. Berberna är Marockos ursprungsbefolkning och under löpturerna kommer du i kontakt med deras kultur och traditioner.

Det kommer vara en stor variation på turerna där vi varvar lättlöpta stigar med tuffare stigningar och mer teknisk terräng. Du kommer även få en del del tekniktips där vi bland annat filmar ditt löpsteg för att kunna ge individuell feedback.

Under veckan kommer det även vara möjligt att utforska en av världens mest mytumspunna städer – Marrakech.

Vårt boende

Vi kommer att bo på det charmiga hotellet Ksar Shama som ligger i byn Ouirgane, precis vid foten av Atlasbergen. Här har vi naturen inpå knuten och efter löpturerna kan vi njuta lite extra i SPA-avdelningen eller hänga i solen vid poolen. På kvällarna serveras vällagad och fin mat med traditioner från Marocko.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att justeras.

Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 1. Lördag 13/1

  Välkomstträff och middag när vi kommer fram till Atlasbergen efter vår transfer från flygplatsen i Marrakech.

 2. Söndag 14/1

  På vår första heldag startar vi med att acklimatisera oss för den höga höjden med att ta oss upp till högsta byn i området som heter Tikhfist. När du väl kommer upp till byn belönas du av vackra vyer och får även upptäcka att se hur berberna bor i bergen. Turen blir på omkring 13-15 km.

  På eftermiddagen väntar ett teknikpass där en hel del tips för traillöpning kommer att ges.

 3. Måndag 15/1

  Idag väntar en ”hemlängtar tur” där du kommer få springa från andra sidan av bergen genom en dalgång tillbaka till hotellet. Du kommer få transfer bort till starten där vi springer tillbaka på en fantastisk stig med vyer över de snötäckta bergen. Här väntas mycket löparglädje i flera sköna nedförslöpningar och en del höjder kommer också att behöva bestigas. Sträckan är på mellan 15-20 km och kan även förlängas om någon önskar fortsätta en bit till när vi nått hotellet.

  På eftermiddagen kör vi ett styrke- och rörlighetspass.

 4. Tisdag 16/1

  Idag försöker vi höja tempot med en riktigt rolig fartlek i lekfull miljö. Vi kommer att springa från hotellet där lättlöpta stigar med fantastiska vyer kommer varvas med något mer teknisk utförslöpning där det gäller att öva på fotisättningen. Det går självklart bra att även ta det lugnare under turen där du skippar fartökningarna.

  På eftermiddagen har vi ett core- och rörlighetspass.

 5. Onsdag 17/1

  Efter flera dagar i bergen är det bra att vila benen så du har energi kvar till de sista två dagarna. Idag kommer det vara möjligt att följa med på en heldag där du få uppleva Marockansk kultur. Vi startar med en promenad eller lätt jogg vid öknen följt av marockansk lunch-picknick. Vi fortsätter med en guidad tur i Marrakech. Det blir en dag fylld av kulturell upplevelse!

  Denna dag ingår inte i priset utan kommer vara möjligt att välja till separat.

 6. Torsdag 18/1

  Idag tar vi oss upp till över 2000 höjdmeter med en tur från Ilmil. Här väntas storslagen natur över de alpina topparna. På dagens tur väntas mellan 700 och 1000 höjdmeter som ska bestigas och för att orka blir det en del vandring uppför. Det kommer vara möjligt att välja på att göra allt från 12 km upp till 18 km. Efter turen kommer vi tillsammans att äta Marockans picknick.

 7. Fredag 19/1

  Idag får du uppleva riktig häftig löpning uppe vid kammen på Krk platån. Vi tar oss dit med transfer och här väntar ca 12-30 km löpning med magiska utsikter åt både nord och syd. Vi startar turen med att ta oss upp till kammen av platån för att njuta av utsikterna över Atlasbergen åt syd och åt farmodlingar på Krk platån åt norr. När terrängen blir något stenig tar vi oss ner till en grusväg där du som önskar kan springa på i en högre fart med lättlöpta ben. Du kommer under turen även få se nyupptäckta grottmålningar som ännu inte är officiellt kända för allmänheten.

 8. Lördag 20/1

  Hemfärd. Gemensam transfer till flygplatsen.

Ledare

På resan kommer följande coacher ta hand om dig:

Vad ingår i resan?

Flyg tur och retur med Norwegain
Boende i dubbelrum på fyrstjärnigt spa-hotell
Transfer från flygplatsen och hotellet (om du bokat flyg genom oss)
Frukostbuffé och 3-rätters middag alla dagar samt lunch 1 dag
Löpcoaching och guidning av erfarna löpledare och lokala guider
Löpteknik med videoanalys
Rörlighet- och styrkepass
Tillgång till Runacademy´s onlineträning i 3 månader
Runacademy t-shirt
Prover på sportdryck, energibars och gel från Umara

Flygtider

Du kan välja mellan dessa avreseorter:

Stockholm Arlanda
Köpenhamn Kastrup

Utresa

Från
Till
Stockholm 05:10 Marrakech
Avgång: 11:10 Ankomst: 16:20
Från
Till
Marrakech 02:00 Ouirgane
Avgång: 18:00 Ankomst: 19:30

Returresa

Från
Till
Ouirgane 02:00 Marrakech
Avgång: 13:00 Ankomst: 15:00
Från
Till
Marrakech 05:00 Stockholm
Avgång: 17:10 Ankomst: 22:10
Pris: 17 295 kr (enkelrum 19 795 kr)
Bokningsavgiften på 2000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (300 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Frågor & svar

Löparresan till Marocko vänder sig framförallt till dig som gillar att uppleva häftiga miljöer med löparskorna på. Du behöver inte vara en snabb löpare men du ska kunna hålla på under en längre tid då det blir en många långa dagar i bergen.

Resan passar dig som gillar att upptäcka fina, annorlunda miljöer och kulturer. Vi springer på stig och väg, inte asfalt.

Så gillar du att vara ute långa dagar för att sen komma tillbaks till ett fint boende och koppla av och umgås med andra likasinnade passar den här resan dig.

En vanlig missuppfattning är att du behöver vara elit eller elitmotionär för att åka på en löparresa. På den här resan behöver du inte vara en snabb löpare men du ska kunna hålla på under en längre tid då det blir en del långa dagar i bergen. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att springa 10 kilometer utan att stanna.

Vi kommer att dela in oss i olika grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Alla grupperna kommer att springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo. I alla grupper ligger fokus på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

 

På alla våra resor krävs att man packar ner kläder efter väder. Till Marocko rekommenderar vi att du tar med dig minst två par skor, varav ett par som är et par trailskor. Även en löparryggsäck rekommenderas för att kunna bära med dig vätska, energi och extra kläder då vi är ute långa dagar och att vädret kan skifta snabbt i bergen.

Även fast vi åker till Afrika kan vädret vara kallt, speciellt på nätterna, så ta med både sommarkläder, underställ, buff och vantar. Det är bra att kunna klä sig efter lagar-på-lager principen så packa ner både mellanlager och skalkläder.

Då vi är ute långa dagar bör du ta med dig energi i form av tex sportdryck, gel, bars, nötter etc.

Cirka 1 månad innan avresa kommer du få ett mer utförligt mail från oss om vad vi önskar att du har med dig på resan.

Vi klimatkompenserar ditt flyg

När du reser med Runacademy ingår det också att din flygresa blir klimatkompenserad. Det innebär att växthusgaserna som släpps ut via flyget kompenseras genom att man investerar i andra projekt som minskar utsläpp av växthusgaser. Det är självklart inte lösningen för vår klimatkris men är bättre än att inte göra något alls. Klimatkompenseringen görs i samarbete med klimatkompensera.se och här kan du läsa om deras olika projekt. Efter genomförd resa kommer du att få ett certifikat från oss som bevisar att resan var klimatkompenserad.

Stäng