Senaste nytt från Runacademy:

Januari 21, 2021

I slutet av 2020 bad vi er om hjälp att nominera årets eldsjälar, det vill säga personer i Runacademy som på olika sätt har utmärkt sig under året. Då nominerades personer inom fem olika kategorier; årets prestation, nykomling, ambassadör, ledarinsats och överraskning. Bland hundratals nomineringar valde vi på huvudkontoret ut tre kandidater för respektive kategori. Runt årsskiftet fick ni rösta på dessa kandidater för att tillsammans utse vem som tog hem varje kategori. Nu avslöjar vi vinnarna av årets eldsjälar 2020!

Årets prestation – Annie Sönnerborg-Wadenhorn

Motivering: Genom att vara snabbast på Kullamannens Golden Segment på Kullaberg vann Annie en plats på Golden Trail Champinship på Azorerna. Där fick Annie försvara Sveriges färger mot världseliten i traillöpning.

“Tack till alla som röstat på mig! Jag vill verkligen lyfta fram vilken otroligt stor del Runacademy har haft i min utveckling som löpare, både i att styra in mig trailspåret men också för gemenskapen med all pepp och energi som skapar så mycket löparglädje för mig.

Kvalificeringen till Golden Trail Championship var fylld av många hinder och misslyckanden men jag var extremt målmedveten vilket gjorde att jag till slut lyckades ta mig till finalen. Golden Trail Championship gick nere på Azorerna och var en utmaning utöver det vanliga. 4 dagars etapp tävling i tuff teknisk trail, extrema väderförhållanden med helt otroligt vacker natur och så inspirerande att få tävla med världens bästa traillöpare. Det var för mig ett stort steg som löpare och en oförglömlig upplevelse.”

Årets nykomling – Lars-Gunnar Molander

Motivering: Under 2020 påbörjade Lars-Gunnar en cellgiftsbehandling mot en cancertumör som upptäcktes 2019. Istället för att deppa ihop började han springa och var i höstas med i Runacademys Höstutmaning. Med en positiv inställning och förändrad livsstil kämpar Lars-Gunnar på och inspirerar andra i liknande situationer. Under 2020 hade han trots cancern och alla behandlingar 331 träningstimmar.

Årets ambassadör – Maria Stolt

Motivering: Maria har med sin outtröttliga pepp bidragit med glädje och inspiration i Facebook-gruppen “Runacademys träningsutmaningar” under hela hösten. Hon har verkligen utmärkt sig i mängden genom att peppa, gilla och kommentera sina medlöpares inlägg, samt i stor utsträckning bjudit på bilder på sig själv och sin löpning och alltid med en härlig inställning. Maria visar att det även går att peppa på distans, vilket är värdefullt i dessa tider.

“Vilken Ära. Stort TACK till alla Er som röstat på mig och till Er som nominerade mig givetvis ❤ I den här gruppen är VI alla vinnare, vi kämpar och gör så gott vi kan med de förutsättningar vi har. Jag är otroligt STOLT och tacksam för utmärkelsen Årets Ambassadör 2020.”

Årets ledarinsats – Madelen Casta

Motivering: Hon är sund och vettig i det hon säger och förmedlar och med sina ledare i Norrköping påvisar en bredd. Madde lyfter fram att alla är och kan bli löpare. Hon skapar sammanhållning och löparglädje samtidigt som hon skapar en homogen grupp trots att det är allt från nybörjare till inbitna löpare, snabba och motionärer. Hon får alla att känna sig ”hemma”.

Årets överraskning – Anna Sofia Hedberg

Motivering: Under tiden Fia genomgått en tung cellgiftsbehandling mot bröstcancer har hon närvarat på samtliga pass med höstens löpargrupp och kämpat oavsett dagsform.

”Jag är så enormt rörd och hedrad över detta och vill från djupet av mitt hjärta tacka er som röstat! Jag vill också tacka alla RA-deltagare och ledare för ovärderlig pepp och uppmuntran. Under en tung tid har ni och löpningen närt mig med så fantastiskt mycket välbehövlig mental och fysisk styrka. Vinsten känner jag att jag delar med er övriga nominerade; ni är grymma! Vi är alla sådana kämpar OCH vinnare.”

 

Stort grattis alla eldsjälar! 

6 kommentarer
 1. Ett fantastiskt stort GRATTIS till er alla🥳🥰
  Jag tänker att vi alla är vinnare, dels för att vi är så himla duktiga, men också för att vi alla springer och tränar med Runacademy, som för mig är en underbar förening🙏🏻
  Det handlar inte bara om elitism på bana eller i spåret, utan sååå mycket annat🤗
  Som förening ÄR vi bäst i världen💚

 2. STORT TACK till er alla som gav er röst på mig som Årets Nykomling
  Ni är alla vinnare som springer med Runacademy lätt och rätt med stil.
  Vilka kämpar ni är 🙂
  Glad och stolt att jag numera är en av er

 3. Stort Grattis till alla vinnarna ni är så grymma och det var riktigt svårt att rösta för det var så många härliga och bra nominerade 😁

 4. Grattis alla vinnarna!! 👏👏👏

 5. Grattis Grattis:) Nya Tag 2021 också:)💪🏃‍♀️🏃‍♂️🇸🇪😉⭐🏆👑

 6. Grattis till er alla! 👏🎈🌷 Vilka fantastiska förebilder ni är! 🏆 🏃‍♀️🏃

Fler inlägg:
Bloggarkiv: