Vill du utveckla din löpning i skogen och bli bättre på att bemästra terrängen? Då ska du hänga med i Runacademys helt nya trailkurs!

Under fem tillfällen kommer du att få fördjupa dig i traillöpning och få tipsen som gör att det blir ännu roligare att springa i skogen. Efter avslutad kurs kommer du att känna dig tryggare i skogen och det kommer att bli lättare att ta sig igenom teknisk terräng. Träningarna kommer dessutom att bedrivas i en liten grupp med max 12 deltagare.

När och var?

Kursen kommer att starta tisdagen den 7 maj klockan 18:15. Kursen utgår ifrån vårt kontor på Sjövikskajen 34. Träningarna håller på i cirka 60-75 minuter.

För vem?

Kursen passar dig som gillar att springa i skogen och som nu vill fördjupa dig ännu mer i traillöpning. För att få ut mest av kursen är det bra om du klarar av att jogga 5km utan några större problem. Kursen passar utmärkt som ett komplement till våra löpargrupperna men du kan även köra kursen helt fristående.

Hur anpassar vi träningarna utefter coronapandemin?

I den här kursen får max 12 personer delta och vi kommer även se till att vi sprider ut oss i skogen samt håller minst 1 m mellanrum. Vi undviker även kroppskontakt. Om du är sjuk avråder vi dig från att komma till passen.

Program

Torsdag 7 maj kl 18:00 
Lär dig att bemästra terrängen
På första passet ger vi dig de bästa tipsen på hur du på smidigast sätt kan ta dig igenom tekniska stigar, branta utförsbackar, obanad terräng och över stenhällar. Det kommer även vara fokus på olika frekvensövningar som övar upp ditt fotarbete.

Torsdag 14 maj kl 18:00
Time catch intervaller i trail
Visst går det att springa intervaller i trail och det är faktiskt riktigt kul. I det här passet kommer du att få köra intervaller med syfte att bli både säkrare och bättre i terrängen för varje intervall. Det kommer att bli ett fartfyllt och riktigt roligt pass.

Torsdag 28 maj kl 18:00
Backutmaningen
I det här passet kommer du att få öva på löpning i branta backar både uppför så väl som utför. I passet kommer du att utmana dig både fysiskt men även mentalt för att våga släppa på mer i utförslöpningen.

Torsdag 4 juni kl 18:00
Snabba steg i skogen
I det här passet höjer vi tempot och du får lära dig att springa i högre fart över tekniska stigar och i obanad terräng. Ett kul pass som kommer göra dig riktigt snabbfotad!

Torsdag 11 juni kl 18:00
Skogsfartleken
Vi avslutar kursen med en fartlek i skogen där vi tar oss igenom en 5 kilometer slinga som är fylld av olika uppgifter längst med vägen. Här kommer du att få nytta av allt som du har lärt dig under kursens gång.

Ledare

 

Katrin Söderbeg
Katrin har bakgrund som orienterare och innehar bland annat ett JSM-guld. Katrin älskar att springa i naturen och kommer att visa dig många tips på hur du kan bli snabbare.

Pris

För icke medlemmar: 1595 kr
För medlemmar: 1395 kr

Anmälan

Du anmäler dig i formuläret nedan. Anmälan är bindande till din bokade kurs. Här hittar du bokningsvillkoren för kursen och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning. OBS: För att få medlemspris behöver du lvara inloggad när du anmäler dig.