Så kan Yoga hjälpa dig bli en bättre löpare!

Therese Forsberg november 5, 2017

Kanske känner du igen dig i den typiska löparkroppen – stel, ovig och ofta med känningar både här och där? Yoga och rörlighetsträning hoppar vi gärna över för att det tar tid från löpningen och för att vi inte tycker om att göra saker som vi känner oss dåliga på. Men desto större anledning att komma igång med det.

Det finns nämligen många fördelar för löpare lägga in yoga som en del av sin träningsrutin. Som löpare är det lätt att man blir stel och får för korta muskler. Det kan i sin tur ge upphov till skador då du inte kan ta ut löpsteget eller får fram höfterna om musklerna är för korta. Ett sätt att öva upp sin rörlighet är att regelbundet köra yoga. Det är en avslappnande träningsform som stretchar ut dina muskler samtidigt som det kommer att stärka många mindre muskler. Detta resulterar i att man blir mindre skadebenägen och kan springa mer kontinuerligt!

Yoga kan alltså göra oss starkare, smidigare och hjälpa till att jämna ut obalanser i kroppen. Med en jämnstark kropp kommer vi att kunna skapa mer kraft i varje steg och ta oss snabbare framåt, få ett effektivare löpsteg och upprätthålla en bra hållning.

Under nästa vecka kommer vi på vår medlemssida att fokusera på just Yoga och rörlighet för löpare. Vilka områden är extra viktiga för löpare att stärka, stretcha och jobba på? Detta kommer vi på ett pedagogiskt sätt gå igenom del för del under veckan. Vi kommer även att presentera filmsekvenser med övningar som gynnar just löpare samt presentera hela yogaprogram som du kan göra hemma.

Så häng med på Runacademys yoga-vecka för att börja jobba på din rörlighet!


Är du inte redan medlem?

Det blir du lätt här och kostar endast 89 kr/månad. Då får du utöver alla inlägg kring veckans yoga-tema även tillgång till hela vår träningsbank med mängder av styrkepass specifikt framtagna för löpare, möjlighet att skapa ditt personliga träningsprogram och rapportering av din träning och mycket mer.

yoga therese 4


comments powered by Disqus