Senaste nytt från Runacademy:

September 07, 2020

Det kan vara ritkigt tufft att springa uppför i backarna. Här ger vi några tips på hur det blir lättare!

1. Lyft blicken!

När vi blir trötta tenderar många att sjunka ihop i överkroppen och “borra ner” blicken i marken och bara köra. Testa istället att fästa blicken ca 5-10 meter framför dig och det kommer garanterat att kännas lättare. I och med att du höjer blicken lyfts också bröstet upp och öppnar upp lungorna så att det blir lättare att syresätta kroppen.

2. Armpendlingen!

För att ta oss uppför backar är armföringen ännu viktigare än på plant underlag. Tänk på att hålla armen i ungefär 90 graders vinkel och att pendla både framåt och bakåt.

3. Korta ner stegen!

När vi springer i uppförsbackar vill vi ta korta, lätta steg. För att få med oss all fart framåt och uppåt är det viktigt att landa under kroppen och på framfoten. Tar du för långa steg kommer du att landa framför kroppen och på hälen, vilket istället bromsar din framfart.

Med rätt teknik blir det både lättare och roligare att springa så hitta närmsta backe och börja öva! Kolla filmern som förklarar tekniken ännu tydligare.

 

 

Vill du lära dig mer om löpteknik?

Välkommen att då hänga med i höstaen slöpargrupper som startar under denna vecka. Då kommer du få lära dig mer om löpteknik på plant underlag, i backe uppför och utför samt i skogen.

Välj ort för info och anmälan:

 

Comments are closed.

Fler inlägg:
Bloggarkiv: