Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Sju tips på hur du blir en bättre löpare!

Publicerad

Alla har vi nog känt någon gång att vi står still i vår utveckling som löpare. Man kan träna på bra men känner inte att man utvecklas och då finns risken att man tappar motivationen. Här ger vi dig sju tips på hur man blir en bättre löpare.

1) Variera din löpning.

Har du stått still länge? Kroppen anpassas efter det den utsätts för, därför måste du utmana kroppen. Löpning kan varieras på många sätt med t.ex. olika intervaller och att man springer längre distanser än vanligt.

2) Öva upp löptekniken.

Med bättre teknik kommer det bli mycket lättare att springa. Ett tips är att börja varje löppass med några enkla övningar vilket fungerar både som att komma igång inför passet men också att kroppen påminner sig själv hur man ska springa med bäst teknik.

3) Spring tillsammans med andra.

Gå med i en löpargrupp eller ryck tag i en vän. Tränar man med sällskap utmanar man sig mer och det ger extra sporring.

4) Få till en regelbundenhet.

För att bli en bättre löpare gäller det att träna regelbundet. Det är bättre att träna tre pass varje vecka än hårt i vissa perioder följt av veckor av ingen träning alls. Ett bra tips är att du planerar din vecka. Det är lättare att hoppa över ett oplanerat träningspass än ett planerat träningspass.

5) Glöm inte återhämtningen.

För att bli bättre måste du också vila för att ta åt dig av träningen. Träning bryter ned kroppen medan vila bygger upp.

6) Se till att du får in styrketräning.

Man bör styrketräna minst 1 gång i veckan för att utvecklas som löpare och att inte dra på sig skador. Om du har svårt att få in ytterligare ett träningspass i veckan kan du se till att avsluta ditt löppass med några styrkeövningar. Några få styrkeövningar är bättre än inga!

7) Häng med oss i våra löpargrupper.

Du kommer få sporring och tips vilket kommer utveckla dig. Vi kör igång under vecka 37. Innan dess har vi prova-på-pass som vi kör under vecka 35 & 36. Alla är varmt välkomna att prova på hur det är att springa med oss.

Välkomna till en termin som kommer ta din löpning till en helt ny nivå! 

Läs mer om våra löpargrupper!


Kommentarer avstängda.