Spring terräng-SM tillsammans med oss!

Petra Kindlund september 12, 2017

Helgen den 28-29 oktober går terräng-SM av stapeln i Huddinge strax söder om Stockholm. Det vore fantastiskt skoj om vi blir många från Runacademy som springer!

Alla åldrar får vara med!
Det tjusiga med terräng-SM är att alla kan vara med. Det finns både ungdomsklasser så väl som veteranklassen upp till hela 85 år! Sträckorna är på 4000m eller 8000m.

Måste springa för en klubb
Du behöver inte träna på någon form av elitnivå för att delta. Alla är så klart välkomna att vara med. Däremot måste du tävla för en klubb som är bunden till Svenska friidrottsförbundet samt springa i tävlingslinnet för klubben. Alla ni som springer i våra löpargrupper eller är med på vår medlemssida får även helt kostnadsfritt bli medlemmar i vår idrottsförening. Det innebär att alla ni som springer för oss också får springa terräng-SM. Det vore fantastiskt skoj om vi blir många som kan heja på varandra!

Vad är det för typ av lopp?
Terräng innebär att loppet går utanför friidrottsbanan. Det kan vara på elljusspår eller på gräs. Det är oftast relativt lättsam löpning med inte alltför mycket backar eller tekniska partier. De flesta kan därför klara av banan.

Hur är årets bana?
Årets lopp går i Visättra i Huddinge söder om Stockholm. Banan är på 2km och man springer då 2-4 varv beroende på distans. Årets bana är mestadels på gräs och väldigt plan, det är endast en liten backe strax innan varvningen. Det roliga med detta typ av lopp är att det är väldigt publikvänligt så det är enkelt att heja på varandra. Stämningen blir därför något alldeles extra och speciellt om vi också blir många från Runacademy som springer!

Du springer mot löpare i din ålder
Det fantastiska med terräng-SM är att du enbart springer mot löpare i din ålder. Tävlar du i veteranklassen behöver du alltså inte vara orolig för att bli varvad av någon elitlöpare.

Inspireras av Sveriges snabbaste löpare!
Däremot kommer Sveriges absolut bästa löpare vara på plats. Efter du har sprungit ditt lopp är det väldigt inspirerande att heja på de snabbaste löparna i Sverige. Det är häftigt att uppleva på plats hur snabbt de absolut bästa faktiskt kan springa. Även om du inte vill springa loppet så kan du så klart komma och kolla på loppen.

Hur anmäler du dig?
För att springa terräng-SM måste du tillhöra en idrottsförening. Alla ni som springer med våra löpargrupper i höst eller är medlemmar på vår medlemssida får helt kostnadsfritt vara medlem i vår idrottsförening Runacademy IF. Du anmäler dig HÄR till själva loppet via formuläret. Anmälningsavgiften är enbart på 180kr och det bekostar du som deltagare själv. När du har anmält dig så får du gärna mejla oss på info@runacademy.se så vi har koll på vilka som springer. Vi tänker även ha en samlingsplats på plats som vi vill kunna informera om.

Flera löpare från Runacademy kommer att springa!
Vi kommer att bli flera löpare från Runacademy som springer och bland annat kommer nog alla vi tjejer från kontoret att springa. Vi hoppas även att många av er medlemmar så väl som ledare också vill springa!

(null)
Årets lopp kommer mestadels att gå på plana gräsytor.

Inbjudan till årets lopp hittar du nedan:

(null)

(null)


comments powered by Disqus