Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Ta din löpning till en ny nivå med dessa tips!

Publicerad

Alla har vi nog känt någon gång att vi står still i vår utveckling. Man kan träna på bra men känner inte att man utvecklas och då finns risken att man tappar motivationen. Här ger vi dig fem tips på hur du tar din löpning till en ny nivå.

1) Variera din löpning

Löpning i grupp

Har du stått still länge? Kroppen anpassas efter det den utsätts för, därför måste du utmana kroppen. Löpning kan varieras på många sätt med t.ex. olika intervaller och att man springer längre distanser än vanligt.

2) Öva upp löptekniken

Med bättre teknik kommer det bli mycket lättare att springa. Ett tips är att börja varje löppass med några enkla övningar vilket fungerar både som att komma igång inför passet men också att kroppen påminner sig själv hur man ska springa med bäst teknik.

3) Spring tillsammans med andra

Gå med i en löpargrupp eller ryck tag i en vän. Tränar man med sällskap utmanar man sig mer och det ger extra sporring. Häng med i våra löpargrupper! Vi kör intervaller, löpteknik, löpstyrka och mycket, mycket mer. Du kommer garanterat få sporring och tips vilket leder till utveckling. Alla är varmt välkomna att springa med oss, oavsett nivå och tidigare erfarenheter.

4) Få till en regelbundenhet.

För att bli en bättre löpare gäller det att träna regelbundet. Det är bättre att träna tre pass varje vecka än hårt i vissa perioder följt av veckor av ingen träning alls. Ett bra tips är att du planerar din vecka. Det är lättare att hoppa över ett oplanerat träningspass än ett planerat träningspass. Ett tips för dig som är medlem är att skapa ditt eget träningsprogram. Då får ett speciellt uppbyggt träningsprogram, just efter dina förutsättningar.

5) Se till att du får in styrketräning.

Man bör styrketräna minst 1 gång i veckan för att utvecklas som löpare och att inte dra på sig skador. Om du har svårt att få in ytterligare ett träningspass i veckan kan du se till att avsluta ditt löppass med några styrkeövningar. Några få styrkeövningar är bättre än inga! Vill du ha tips på bra träningspass rekommenderar vi dig vår träningsbank som är full med härliga träningspass, allt från styrketräning till rörlighetspass! Är du inte medlem än, klicka här för att nå vår onlineträning.

Löpning - Glada människor springer


Kommentarer avstängda.