Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Tack för den här terminen!

Publicerad

WOW, tänk att vi redan har sprungit oss igenom en hel termin tillsammans! Vi har skrattat, vi har kämpat, vi har svettats och vi har utvecklats tillsammans! Tack så mycket, hoppas vi ses igen till våren.

Vi har varit tillsammans på 13 pass under hösten och vi ledare har uppskattat varenda sekund och hoppas alla ni deltagare tycker det samma. Men vad har vi egentligen gjort på alla pass? Här tar vi en liten sammanfattning av terminen så vi får en tillbakablick på alla härliga stunder.

Terminen må vara slut, men i vårens löpargrupper fortsätter vi att utvecklas och utmanas på nya och spännande pass. Du hänger väl med?

Till vårens löpargrupper ser fram mot varmare väder, nu på slutet av terminen drog kylan in över hela Sverige med buller och brak. På sista passet för terminen hade många orter runt -20°C!
ARJEPLOG:

BODEN:

SKELLEFTEÅ:

Löpskolning

I början av varje pass så har vi övat löpskolning. Det är bra för att få ett effektivt och bra löpsteg.
KARLSTAD:

UMEÅ:

Norska superintervaller

En nyhet för hösten var att springa 4×4 minuters intervaller, dvs Norska superintervaller. Det här är en väldigt effektiv intervallform för att öka din maximala syreupptagningsförmåga.
GÄVLE:

UMEÅ:

Backträning

En träningsform som ger både kondition och styrka är att springa backe. Det är bra träning på relativt kort tid vilket uppskattas av många.
HALMSTAD:

ESKILSTUNA:

Extrainsatta pass

Vi har hunnit med två extra insatta pass; ett myspass och ett trailpass. Dessa pass ligger utanför de ordinarie passen och har ett litet eget upplägg vilket uppskattas av många deltagare.

GÖTEBORG SKATÅS:

HAMMARBY SJÖSTAD:

Benstyrka och balans

Vi avslutar varje pass med ben- och fotstyrka samt balans. Fötterna har många viktiga småmuskler men tyvärr glöms de ofta bort att träna, därför avslutar vi passen med detta.
LOMMA:

LIDINGÖ:

ESKILSTUNA:

Trail

Den här hösten har vi sprungit ett trailpass, vilket var väldigt uppskattat! Det här kul att komma ut i skogen när man har sällskap!
NORRKÖPING:

JÖNKÖPING:

Nybörjarupplägg

Under hela terminen har vi ett eget upplägg för de som är nya med löpning. Målet är att klara att jogga 5 km på terminens sista pass, vilket alla klarar med bravur!
TUMBA:

SOLNA:

Stort tack för den här terminen. Hoppas vi ses i vårens löpargrupper. Men kan du inte vänta ända till v. 12 då vårens grupper startar vill vi tipsa om Winter Camp som kör på många av våra orter under fem veckor med under v. 3.


En kommentar
  1. Tack för grymma pass.
    Ps. Bilden med extrainsatt pass är Linköping. I te Göteborg. Men härligt ändå!