Senaste nytt från Runacademy:

Juli 12, 2019

Thomas Hedlund var med på vår löparresa till Chamonix nyligen och han var en av många i gruppen som tog ett stort steg framåt i sin löpning. Han vågade utmana sig och bevisade för sig själv att han klarar så mycket mer än vad han trodde.

Här kan ni ta del av hans härliga historia om vilka svårigheter han stötte på i bergen och hur han även överkom dem.

“WoW vilken underbar resa! Trött kropp men så mycket sköna känslor och upplevelser. Får ståpäls när jag tänker tillbaka på det jag varit med om. Fantastisk natur, roliga människor och magisk traillöpning. Resan till Chamonix har givit så mycket inspiration och energi att fortsätta utmana mig själv i min träning och bli ännu starkare och bättre.

Det här var min första kontakt med Runacademy men jag var sugen på en löparresa och få en chans att göra något som jag verkligen tycker är roligt. Prioritera mig själv helt enkelt. Googlade och fick se bilderna från tidigare resor till Chamonix och kände att jag ville uppleva naturen och dess vyer med egna ögon. Sedan verkade Runacademy professionella och vana att ordna bra upplevelser.

Jag bokade resan utifrån bilderna och kan erkänna att jag inte riktigt tänkt igenom att man behöver ta sig upp för bergen för att få möjligheten och njuta av utsikten.

Det var blandade känslor och tankar inför resan. En positiv nervositet och sug efter att komma iväg. Kommer jag klara av att springa i bergen? Orkar jag 5 dagar i rad? Såg fram emot att se hur jag skulle klara av den höga höjden och hur kroppen skulle reagera. Jag var också nyfiken på vilka människor jag skulle få träffa och lära känna.

Utmaningarna kom på en gång. Under de första två dagarna var det främst värmen och min ovana av bergslöpning (teknik) som gjorde det tufft. Det ordnade sig genom ledarnas peppande, konkreta tips och bra teknikövningar som vi gick igenom och gjorde.

På första långturen blev det tydligt att mina gnälliga tankar begränsade mig. Jag lade mycket fokus på hur jobbigt det var och tvivlade på om jag skulle orka hela vägen upp. Tittade hela tiden uppåt och fokuserade på hur långt det verkade vara kvar till toppen. Något som bidrog till gnällspiken var den höga höjden och att pulsen stack iväg fort. Flåsade mycket och det tog lång tid att återhämta sig. Det var både en mental och fysisk utmaning jag stod inför.

Men genom att lägga fokus på att ta ett steg i taget och att vara här och nu hjälpte. Jag insåg även att det gav energi att prata med mina kompisar i gruppen och hjälpte att tysta de negativa tankarna och tänka på annat.
Ju mer jag lyssnade på min kropp desto mer insåg jag hur stark den var och att jag klarade mycket mer än vad mina tankar sa.

Det jag är mest stolt över från resan är att jag vågade utmana mig själv och klarade av ca 6 700 höjdmeter av bergslöpning. Stolt över min kropp som faktiskt klarar mycket mer än vad jag trott var möjligt!

Ett särskilt starkt minne från resan är dag 2 då vi ska upp till sjön Lac Blanc. Att komma upp på 2300 meters höjd och inse att man klarade av det som tankarna och hjärnan sa inte var möjligt. Att överkomma de utmaningar jag hade på vägen och få uppleva den fullständigt magiska utsikten. Känna känslan av en kropp som är trött men ändå vill mer. Tårarna som rullar på kinderna och känslan av total eufori. Den fantastiska känslan i kroppen efter att ha badat i kallt och klart vatten och veta att vi bara har kommit halvvägs.

Till dig som är osäker på om du klarar av en bergslöparresa vill jag bara säga ÅK! Tveka inte en sekund på att du och din kropp klarar av detta. Detta är en upplevelse som du inte vill vara utan. Minne för livet. Ger så otroligt mycket energi och glädje. Runacademy’s erfarenhet, professionalitet och upplägg ger den trygghet och stöd som du behöver för att klara av detta.

Om jag kommer komma tillbaka? Absolut! Redan efter 5 min på bussen hem så bestämde jag mig för att komma tillbaka till Chamonix nästa år.

För att ordna riktigt bra upplevelser så krävs erfarenhet och lokal kännedom. Runacademy har detta och ger en unik fingertoppskänsla som resulterar i en mycket bra struktur och upplägg. Vill även lyfta fram coachernas erfarenhet och positiva mindset som gör att chanserna och lära sig och utvecklas är stora. Även att fokus inte ligger på tider och prestation utan att utmana sig själv, ha roligt och lära sig nya saker som gör att man blir bättre löpare. Det märks att ni har ett genuint intresse för att höja löparglädjen.”


Stort tack för att du ville dela med dig av dina upplevelser Thomas! Välkommen att följa med oss på någon av våra resor. Hela utbudet hittar du HÄR!

Vill du fortsätta följa Thomas i hans löparäventyr finns han på Instagram under @lifeofthepinkelephant

2 kommentarer
  1. Mycket inspirerande läsning! Tack, och bra jobbat!

Fler inlägg:
Bloggarkiv: