Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Tips på hur du får till träningen i vardagen

Publicerad

Nu när jobb och aktiviteter drar igång igen är det många som bortprioriterar sin egen träning för att vardagspusslet ska gå ihop. Men det är en väldigt kortsiktig lösning. När du får till egen träning så mår du bättre och vardagen flyter på lättare.

Här ger vi dig fem enkla tips på hur du ska få till träningen i vardagen:

1) Spring till eller hem från jobbet

Genom att transportlöpa till eller från jobbet så får du in träningen mer naturligt och är svårare att banga då du ändå måste ta dig dit. Det är även tidseffektivt då du slipper ta dig till jobbet på ett annat sätt. Packa med dig kläder dagen innan eller ta med ett ombyte, så duschar du när du kommer fram. Eller så tar du med dig ombyte till jobbet och springer hem.

2) Se till att du byter om

Det är mycket större chans att träningen blir gjord om du ändå byter om. Ibland kan just det kännas motigare än själva passet. Om du inte springer från ditt jobb, så kan det vara smart att byta om på jobbet, då kan du köra igång på direkten när du kommer hem.

3) Träna på morgonen

Om det lätt blir att du skjuter på träningen så är en smart lösning att träna direkt på morgonen. Då blir det gjort och så behöver du inte tänka så mycket mer på det. Ett tips är att du lägger fram kläder dagen innan som du bara kan hoppa in i när det är dags för träning.

4) Bästa träningen är den som blir av

Allt är bättre än inget. Om du inte alls känner för att springa så är en kvart bättre än inget alls och en kvart har man alltid tid för.

5) Boka in träning med andra

Det blir svårare att hitta ursäkter om du har planerat in ett pass med någon kompis, bekant eller att du har en grupp som du springer med. Ett tips är därför att hänga med oss i höstens löpargrupper!

Lycka till med din träning!

 


Kommentarer avstängda.