Stäng

Runacademys blogg

Tips på supergod vegetarisk köttfärssås

Publicerad

Som nyårslöfte har jag lovat mig själv att börja äta mer vegetariskt. Det är bättre både för miljön så väl som för kroppen.

Jag försöker därför äta något helt vegetariskt minst 2 gånger i veckan och hittills har det gått riktigt bra. Det har faktiskt varit roligt då jag helt blivit tvungen att prova en massa nya spännande rätter.

Här kommer ett tips på en variant av köttförssås (fast då utan kött) som min kollega Johanna Bäcklund bjöd mig på förra veckan. Det var så gott att jag blev tvungen att laga det själv. Väldigt enkelt att laga och samtidigt så gott. Ett måste att prova!

Detta behöver du:
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl svarta belugalinser (finns i de flesta mataffärer)
500g krossade tomater
2dl lätt creme fraiche
2dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 liten tsk socker (är mest för smaken och så lite vilket inte spelar någon roll)
spiskummin
Oregano
Basilika
Salt och peppar
Pasta

Så här gör du
1) Skala och hacka morötten, lök och vitlök. Fräs detta i olja.
2) Tillsätt linser, krossade tomater, vatten, creme fraiche, grönsaksbuljong etc
3) Koka på svag värme under lock i 25 minuter eller till linserna har blivit mjuka.
4) Smaka av med spiskummin, oregano, basilika samt salt och peppar
5) Servera tillsammans med pasta, mathavre, ris eller vad du önskar.

Smaklig måltid!


Kommentarer avstängda.