Stäng

Senaste nytt från Runacademy

TIPS! Upplev Björkliden i sommar

Publicerad

Har du fortfarande utrymme i semesterplaneringen? Då vill vi tipsa dig om vår löparresa till Björkliden där vi upptäcker Sveriges underbara fjällvärld 28 – 31 juli.

Det här är resan för dig som vill uppleva storslagen natur i våra nordligaste fjäll. Vi kommer springa långa turer i fjällen med fokus på att uppleva de dramatiska topparna, fjällsjöarna och enastående vyer.

Med hjälp av vår lokala guide, Hans Turtola, har vi tagit fram de absolut finaste smultronställena att upptäcka. Du kan förvänta dig en häftig upplevelse i ett av Sveriges finaste områden samtidigt som du kommer att få utmana dig själv i mäktig miljö! Visst låter det härligt?!?

Om lägret i Björkliden

Tjugofem mil norr om polcirkeln vackert inbäddad bland mäktiga fjäll och storslagna vyer ligger Björkliden. Här hittar vi bland annat Sveriges högst beläga fjällstation Låktatjåkka. Från hotellet i Björkliden kommer man direkt upp kalfjället och det finns enorma områden att springa på i ett fantastiskt omgivning.

Det här är ett riktigt äventyrsläger där fokus är på att uppleva naturen och fjällen. Vi kommer därför vara ute långa dagar där löpning varvas med vandring. Det kommer bjudas på en blandning med lättsprungna stigar mellan bergstopparna samt svårsprungen och stenig terräng där det gäller att vara något försiktig.

Vem kan följa med?

Att springa i Björkliden är utmanande både fysiskt och tekniskt. Här finns det  många höga toppar med tuffa stigningar som är steniga och innehåller utmanade stigar. Detta varvas sedan med mer lättlöpta stigar som bjuder in till riktig härlig löpkänsla. Lägret passar därför dig som gillar att utmanas av teknisk terräng som har en hel del kupering. Är du däremot ute efter att mata enkla kilometer och inte uppskattar att springa i krävande terräng är det här inte rätt löparläger för dig.

Eftersom vi kommer vara ute flera timmar om dagarna och transportera oss mellan 15-25 km så är det bra att du idag klarar av att jogga 15 km utan att stanna.  Vi kommer sedan att dela in oss i minst tre olika grupper baserat på löperferenhet och nivå.

Boende på lägret

Vi kommer att bo på vackra Björkliden fjällhotell. Här bor vi lyxigt mitt i naturen med alla bekvämligheter och med vidunderlig utsikt. Alla rum är fräscha och moderna. Här kommer vi att njuta av god mat och hälsosam mat med smaker från den vildmark som finns omkring oss. Björklidens tågstation ligger 1,5 km från fjällhotellet.

Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Pris och vad som ingår

Boende i dubbelrum: 
Medlemspris: 6875 kr (Ordinarie pris 7075 kr)

Boende i enkelrum:
Medlemspris: 8975 kr (Ordinarie pris 9175 kr)

Boende i dubbelrum + flyg från Stockholm: 
Medlemspris: 8875 kr (Ordinarie pris 9075 kr)

Boende i enkelrum:
Medlemspris: 10975 kr (Ordinarie pris 11175 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra svenska resor och läger. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching av duktiga coacher
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys onlinesida

Detta tillkommer

 • Resa till Björkliden
 • Eventuell transfer
 • Mellanmål och energi till turerna

Att ta sig till Björkliden

Du kan ta dig till Björkliden antingen via tåg, bil eller flyg med transfer. Det finns en tågstation endast 1,5 km från hotellet.

Väljer du att flyga så åker du till Kiruna där vi kommer att hjälpa till med gemensam transfer för de som önskar.
Flyg från Stockholm med SAS kan du boka direkt via oss.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

I samband med din anmälan betalar du en bokningsavgift på 1000 kr. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa.
För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.


Kommentarer avstängda.