Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Träna styrketräning med en handduk som redskap

Publicerad

Att göra styrketräning med en handduk som redskap är ett bra sätt att göra styrkeövningar lite tuffare med enkla medel. Med hjälp av en handduk eller två handdukar beroende på val av övning skapar du mindre friktion i rörelser vilket gör att du behöver spänna stabiliserande muskler lite extra och bromsa upp rörelsen med muskelkraft för att bibehålla kontroll. Du kommer att känna att övningarna tar i nya muskler som du inte visste fanns. Att träna med handduk kommer även göra att du får in mer variation i din hemmaträning.

Du kan med hjälp av en handduk både stärka upp benen, bålen och överkroppens muskler. Vanliga övningar så som knäböj, utfall, varianter på plankan och höftlyft kan göras tyngre med hjälp av handduken. I månadens pass på Runacademy onlineträning visar vi på hur. Passet finns på två olika nivåer och passar både dig som är ny och van vid vid styrketräning. Självklart har vi valt ut övningar för dig som vill stärka upp kroppen mot att bli bättre i löpningen och undvika skador.

Du får tillgång till passet genom att logga in på Runacademy onlineträning. Är du inte medlem kan du enkelt registrera ditt medlemskap här på denna sida.


Kommentarer avstängda.