Välkommen på en träningshelg till mysiga Engeltofta på Gävle buktens norra strand.  Här bor vi på lyxigt hotell, äter gott och tränar roliga pass tillsammans. En helg som passar alla typer av löpare! 

Datum:

13 – 15 maj  2021

Om lägret på Engeltofta

Det här är en helg för dig som vill ha en ny träningsboost och motivation i din träning. Vi kommer att varva löppass med andra träningsformer som styrka, rörlighet och core. Vi kommer även att upptäcka Norrlands kustled som är en mysig led längst med kusten. En riktigt inspirerande helg väntar!

Vem kan följa med?

På det här löparlägret är alla nivåer välkomna att vara med och vi anpassar träningen så det passar alla. Vi hoppas därför att du som är nybörjare och inte så van vid att springa också vågar att hänga med. Självklart ser vi till att du som är en vanare löpare också får en utmaning på passen.  Många roliga och annorlunda pass väntar med mycket personlig feedback!

Boende

Vi bor på Engeltofta som ligger vid Gävlebuktens norra strand. Boendet är en praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café och ligger endast 1,5 timmes resa från Stockholm. Vi bor i skärgården alldeles intill härliga naturstigar och fiskelägen. Det finns möjlighet att boka antingen dubbelrum eller enkelrum i den mån det finns.

Med anledning av corona

Det är viktigt att alla som kommer till våra läger är helt friska och inte uppvisar några som helst symtom. Vi kommer även anpassa oss efter rådande situation med att hålla oss till små grupper samt försöka hålla avstånd till varandra så mycket som är möjligt. Det är även viktigt att alla är noggranna med att tvätta sina händer.  Om det finns reserestriktioner bestämda från folkhälsomyndigheten som gör att du inte känner dig bekväm med att resa kommer det vara möjligt att avboka sin resa kostnadsfritt 5 veckor innan lägret. För övrigt gäller annars våra bokningsvillkor.

Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 • Dag 1, torsdag 13 maj

  14:00-14:30 Välkomstsamling med kort introduktion
  14:30-16:00 Omväxlande fartlek där vi i uppvärmningen går igenom löpteknik med videonalys. För dig som är nybörjare kommer vi köra ett anpassat träningspass där vi varvar jogg med vandring. Avslutar med benövningar som är bra för löpare.
  18:30 Middag

 • Dag 2, fredag 14 maj

  08:00-09:00 Frukost
  09:00-09:30 Uppmjukande rörlighetspass för att väcka kroppen
  10:00 Mysrunda där du får uppleva norrlands kustled. Du kommer få transfer till Marskärsudde där vi sedan tar oss tillbaka till fots. Här kommer det även vara möjligt att bli avsläppt tidigare för en något kortare sträcka. För dig som inte är så van löpare så kommer vi att varva jogg med gång.
  13:00 Lunch
  15:00-16:15 Workshop om motivation, träningslära och målsättningar
  16:30-17:30 Styrketräning för löpare
  18:30 Middag

 • Dag 3, lördag 15 maj

  07:30-08:00 Ett uppmjukande rörlighetspass för att väcka kroppen 
  08:00-09:00
  Frukost
  10:00-11:30 Härligt trailpass i underbar natur.
  12:00-13:00 Lunch
  13:30-14:00 En kort avstämning och utvärdering av helgen
  14:00-15:00 Avslutar med ett corepass

Pris och vad som ingår

Boende i lodge (3 sovrum i varje lodge, 2 badrum, kök & vardagsrum i öppen planlösning):
Medlemspris: 4 745 kr (Ordinarie pris 4 945kr)
Enkelrumstillägg: 1 500 kr

Vill följa med på resan utan boende (Mat ingår):
Medlemspris: 3 245 kr (Ordinarie pris 3 445 kr)

Som medlem hos oss har du alltid 200 kr rabatt på våra resor och läger inom Sverige. Detta gäller både om du springer med våra löpargrupper eller är medlem online.

Allt detta ingår

 • Boende i vald rumstyp
 • Förstklassig mat, halvpension med frukost och middag
 • Löpteknik för traillöpning
 • Coachning av engagerade ledare
 • Alla löppass och övriga träningspass
 • Transfer på myspasset
 • Workshop
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida (för dig som inte är medlem)

Detta tillkommer

 • Resa till Engeltofta
 • Lunch
 • Dryck till måltiderna
 • Mellanmål under helgen och energi till löpturerna

Kan man åka ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.

Att ta sig till Engeltofta

Du kan smidigt ta dig till Engeltofta med bil eller kommunalt med tåg till Gävle. Önskar du transport från tågstation kan vi hjälpa till med det. Vi kommer även försöka samåka så mycket som möjligt till lägret då det är bekvämare och bättre för miljön.

Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

Bokningsavgiften på bokningsavgiften 1000 kr betalas i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 5 veckor innan avresa. För att få medlemsrabatten (200 kr) behöver du vara inloggad på ditt konto vid anmälan.

Lägret är nu fullbokat. Vill du ställa dig på reservlistan, maila katrin@runacademy.se