Avancerat tröskeltest med träningsanalys

Vill du få ut maximalt av din träning samt få en större inblick på vad för typ av träning som du borde fokusera på? Då är detta tröskeltest något för dig! 

Med vårt tröskeltest tar vi fram dina aeroba och anaeroba trösklar samt maxpuls (Om du önskar det men inget krav). Med dessa värden kommer vi att kunna skapa dina individuella pulszoner samt ge en personlig träningsanalys baserat på dina främsta styrkor och svagheter. Om du önskar kommer det även vara möjligt att mäta din kroppsammansättning och fettprocent med en bioimpedansvåg.

Vad är aerob och anaerob tröskel?

Den anaeroba tröskel är den ansträngningsgrad som du har när du ligger precis under din gräns där du drar på dig mjölksyra. Det blir mycket lättare att ligga på rätt intensitet i din träningen när du vet var du har din aeroba tröskel. Det är annars lätt att man springer för hårt eller för lugnt på sina tröskelpass vilket inte ger optimal träningseffekt. Genom att lära dig att ligga på rätt intensitet kommer du på sikt bli bättre på att springa i ett högre tempo och i en högre puls fast med mindre mjölksyra.

I testet kommer du även få ut din aeroba tröskel som är den ansträngningsgrad där kroppen främst använder fett som bränsle. När du ligger över denna gräns kommer det vara främst kolhydrater som du använder som energi och därför orkar du inte att hålla det tempot like länge. I detta test tar vi fram var du har din aeroba tröskel vilket kommer hjälpa dig att hålla rätt fart på distanspass så väl som på långpassen.

Hur kommer testet att gå till?

Testet kommer att göras på vårt labb i Stockholm på Sjövikskajen 34 utav en av våra utbildade testledare. Du gör testet på ett löpband samtidigt som vi mäter din puls och tar laktattester med hjälp av ett enklare stick som görs i fingret. Du kommer sedan att få starta testet i en lugnare takt där vi höjer tempot successivt.

Djupgående träningsanalys ingår

För oss är det viktigt att du inte bara får med dig olika testvärden utan också att du förstår hur dessa kan appliceras i din träning.  I våra tröskeltester ingår det därför alltid en djupgående träningsanalys där vi går igenom testet och förklarar mer ingående vad detta betyder för dig. Här kommer vi även tillsammans att gå igenom vilka typ av pass som du borde fokusera extra på samt ge förslag på träningsupplägg. Efter analysen kommer du tillsammans med din testledare att få testa ett typiskt pass som är anpassat efter just dig baserat på testresultatet.

Allt detta ingår:

– Totalt två personliga träffar
– Tröskeltest på löpband där vi mäter puls och laktat (Cirka 60 minuter under träff ett)
– Djupgående träningsanalys där vi ger tips på vilka typer av träningspass som passar dig bäst. Du får även förslag på hur en träningsvecka kan se ut (Cirka 30 minuter på träff två)
– Träningspass där vi tillsammans kör ett pass som är framtaget utefter dina resultat i tröskeltestet (Cirka 45 minuter på träff två som görs direkt efter träningsanalysen)
– Träningskompendium med inriktning på aerob och anaerob träning
– För uppföljande tröskeltest betalar du enbart 1495 kr
– 10 % rabatt på kommande PT-träning (Gäller vid köp av 10 PT-träffar)

PRIS

Pris: 2795 kr

Bokning av avancerat tröskeltest

Du bokar upp dig för ett tröskeltest i formuläret nedan. Vår testledare kommer sedan att kontakta dig för att boka upp en tid.