Vill du bygga en extra stark kropp under hösten och bli en ännu bättre löpare? Då ska du vara med på våra träningspass där vi fokuserar på uppbyggnadsträning! 

Den här kursen vänder sig till dig som bor i Stockholmsområdet och innefattar 5 utmanande, varierande och väldigt roliga träningspass. Kursen går utmärkt att kombinera med deltagande i våra löpargrupper men går lika bra att vara med på som en fristående kurs.

VÄLKOMMEN ATT VARA MED!


ALLA KAN VARA MED

Runacademy kurs i uppbyggnadsträning vänder sig till alla typer av löpare, från dig som precis kommit i gång med löpningen till dig som är en van löpare. Alla övningar kommer att kunna anpassas efter din nivå. Målet är att bygga en stark och skadefri kropp och under styrkepassen jobbar vi med den egna kroppsvikten där vi stärker primära muskler för dig som löpare.


VARFÖR UPPBYGGNADSTRÄNING?

För att få ut maximalt av din träning är det bra att variera träningen under året. Man brukar därför dela in träningen i uppbyggnadsträning, tävlingsförberedande, formtoppning och viloperiod.

Uppbyggnadsträning utförs under den period på året då du inte har någon tävling som du fokuserar på. Oftast brukar denna period vara under hösten då man har över ett halvår kvar till nästa huvudmål. Nu gäller det att bygga upp en stark kropp som kommer att klara av tuffare och hårdare träning längre fram. Stor fokus är därför på olika styrketräningspass. Denna kurs hjälper dig att få in denna viktiga träning!


PLATS OCH TIDER

Kvällspassen hålls på torsdagskvällar mellan 18:00-19:00 från Runacademys kontor på Sjövikskajen 34 i Liljeholmen. Styrkepassen hålls fredagsmorgnar kl. 06:45-07:45 i Liljeholmshallarna (i närheten av Liljeholmens tunnelbana).

PASS 1 Torsdagen 8 november 18:00-19:00
BEMÄSTRA TRAPPORNA. Ett pass där du på ett roligt sätt får jobba upp din styrka, spänst och kondition.
Plats: Runacademys kontor – Sjövikskajen 34

PASS 2 Fredagen 16 november 06:45-07:45
UPPBYGGNADSSTYRKA. Ett tufft styrkepass som jobbar med hela kroppen för att förbättra muskeluthållighet, styrka och hållning.
Plats: Liljeholmshallarna

PASS 3: Torsdagen 22 november 18:00-19:00
SPÄNSTUTMANINGEN. Ett pass där vi utmanar dig att hoppa både högt och långt för att bygga styrka och explosivitet.
Plats: Runacademys kontor – Sjövikskajen 34

PASS 4: Fredagen 30 november 06:45-07:45
CIRKELPASSET. Puls, mjölksyra och ett väldigt roligt pass utlovas.
Plats: Liljeholmshallarna

PASS 5: Torsdagen 6 december 18:00-19:00
BACKATTACKEN. Det finns många sätt att ta sig uppför en backe. Här utforskar vi några av dem för att förbättra din styrka, uthållighet och löpteknik.
Plats: Runacademys kontor – Sjövikskajen 34


LEDARE

Therese Forsberg

Therese är en inspirerande löpcoach med en lång träningsbakgrund där hon bland annat har tränat och tävlat på universitet i USA i över 5 års tid. Therese har själv sprungit så fort som runt 36 minuter på milen och 17,03 på 5000m. Hon har bland annat en 4:e plats från SM. Idag satsar Therese inte lika hårt på löpningen men hon är en desto större inspiratör och hennes peppningar gör att man tar i det där lilla extra på träningarna.

 

 

 

 

 

 

amanda östermalm huddinge

Amanda Nekby

Amanda är utbildad hälsopedagog från GIH, löpcoach och gillar att se hur andra kan utvecklas. Hon har stor erfarenhet av att coacha andra och har lett många olika typer av träningsklasser tidigare. Amanda stora intresse är löpning, det bästa med att coacha är att peppa och få deltagarna till att göra det lilla extra. Hon tävlar själv på alla möjliga distanser men framförallt 5000m och 10 000m. Hon har bland annat sprungit milen på snabba 37:36 och 5000m på 18:05. Hon har flera topp tio placeringar i en mängd olika lopp samt ett DM brons i 5000m från år 2016.

 


VAD INGÅR

  • 5 träningspass
  • Tröja från Salomon
  • Buff
  • Tillgång till Runacademys medlemssida under 3 månader

PRIS

1295 kr för deltagare i höstens löpargrupper eller på vår medlemssida
1495 kr för icke medlemmar.


ANMÄLAN

Du anmäler dig i formuläret nedan. Anmälan är bindande till din bokade kurs. HÄR hittar du bokningsvillkoren för kursen och HÄR kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.

Maxantal för kursen är 30 personer. 

Uppbyggnadsträning för löpare

    Det innebär att du deltar i höstens löpargrupper eller är betalande medlem på vår medlemssida.
    Under träningspassen kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.
  • Om du t.ex. har några skador eller hälsoproblem som vi bör känna till.