Januari 12, 2019
Therese Forsberg

Vill du springa i vacker fjällmiljö och få en minnesfull upplevelse? Då ska du följa med oss på ett löparläger till Grövelsjön i Dalarna. Nu har vi öppnat anmälan till löparlägret så att du redan nu kan planera in den! Boka senast på söndag den 13 januari så får du dessutom 500 kr i rabatt på lägret.

Här väntar ett paradis för fjällälskare och det bästa är att fjällen är så lättillgängliga och nära. Samtidigt finns inte den stora fjällturismen utan du omfamnas av en lugn och avkopplande miljö.

Om lägret i Grövelsjön

Grövelsjöfjällen är som skapta för löpning då det är lättsprunget med fina stigar och samtidigt är det inte alltför branta toppar. Det gör att det inte är för ansträngande att ta sig upp till topparna och löpningen blir på så sätt ett rent nöje. Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjällen längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen.

Här springer vi tillsammans i magiskt vackra miljöer, kör intervaller i myrmark, äter god mat och njuter av varandras sällskap!

IMG_1280


Vem kan följa med?

Lägret kommer vara anpassat för alla nivåer av löpare. Eftersom fjällen är snälla med fina stigar och inte alltför branta toppar är det perfekt för dig som tidigare inte har sprungit så mycket i fjällen. Samtidigt kommer vi se till att det också blir utmanande för dig som är mer erfaren av fjällöpning.

Vi kommer dela in oss i minst tre olika grupper:

Tuff grupp
För dig som är van löpare och vill hålla ett högre tempo med kortare pauser. Vi rekommenderar att du har viss vana med traillöpning.

Medelgrupp
För dig som har tränat löpning regelbundet och klarar av att göra en flack mil på omkring 50-60 minuter.

Basgrupp
För dig som inte är van löpare och som inte har sprungit så långa sträckor tidigare. Vi kommer att blanda jogg med vandring vid behov. Turerna kommer även bli något kortare och anpassas efter nivån i gruppen. Vi tar lite längre pauser för att njuta av omgivningarna.

IMG_0915


Kan man resa ensam?

Att resa på egen hand fungerar alldeles utmärkt. De brukar vara många som reser utan resesällskap på våra läger och du kommer snabbt att lära känna nya, likasinnade vänner. Gemenskapen i gruppen brukar växa sig väldigt stark då vi delar alla häftiga upplevelser tillsammans och utmanar oss själva.


Program för lägret

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

[day_program]

Torsdag 15 augusti
16:00: Välkomstträff med genomgång av helgen
Eftermiddag: Löpteknik med löpskolning, koordinationslopp och tips för att springa i trail
Kväll: Gemensam middag

IMG_0740

11948189_10153622785758746_1903208345_n

Fredag 16 augusti
Förmiddag: Halvdagslöptur där fokus ligger på att njuta av miljön
Eftermiddag: Pulsintervaller i myr
Kväll: Föreläsning – Hur blir man en bättre löpare?

IMG_1244

IMG_0810

Lördag 17 augusti
Förmiddag: Långtur på fjället
Eftermiddag: Styrka för löpare
Kväll: Gemensam gruppaktivitet

11948098_10153622785223746_1653650267_n

Söndag 18 augusti
Förmiddag: Toppbestigning av en närliggande och väldigt fin topp som är Grövelsjöns högsta punkt.
Eftermiddag: Lunch och avslutningsträff

IMG_0928


Ledare

niclas trail

Niclas Sjögren är en uppskattad löpcoach i Runacademys löpargrupp på Södermalm och är dessutom en duktig terränglöpare med bland annat en 24:e plats på Lidingöloppet på 1,50. Niclas är framförallt duktig på hur man ska bemästra teknisk terräng och att ta sig nerför branta nerförsbackar.

anna beskow

Anna Beskow har bakgrund som både skidåkare och orienterare där löpning alltid haft ett viktigt inslag i träningen.  Hon har gjort den krävande lidingöloppsbanan på under 45 minuter och sprang ifjol in på en imponerande 53:e plats på Tjurruset. Anna har lång erfarenhet som tränare där hon bland annat varit coach på orienteringsgymnasiet samt varit huvudledare inom innebandy. Hon älskar dessutom att springa i fjällen och brukar tillbringa mycket tid i Grövelsjön. Anna är även ledare i Uppsalas löpargrupp.

jenny edlund

Jenny Edlund Nummelin har bakgrund som elitspelare i innebandy där löpning alltid varit en viktig del i uppbyggnadsträningen. Idag tränar Jenny mest löpning för att det får henne att må bra och hon älskar att komma ut i skogen och att hitta nya vägar. Jenny är idag en väldigt uppskattad ledare i Runacademys löpargrupp i Uppsala.


Boende på lägret

Vi kommer att bo på STF Fjällstation som ligger vackert beläget med fin utsikt över fjällstopparna. Här finns det full boendeservice samt tillgång till SPA-avdelning. I restaurangen serveras det hälsosam och ekologisk mat.

boende


Pris och vad som ingår

Boende i dubbelrum: Ord pris 4896 kr
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 4596kr

Boende i 4-bäddsrum: Ord. pris 4496 kr
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 4196 kr

Boende i enkelrum: Ord. pris 6096 kr
Medlemmar på STF eller medlemmar i Runacademy: 5496 kr

Medlemmar hos Runacademy och STF har alltid 300 kr i rabatt

ALLT DETTA INGÅR:

 • Boende tre nätter i vald rumstyp
 • Helpension med frukost, lunch och middag
 • Guidade fjällturer
 • Löpcoaching
 • Löpteknik med fokus på traillöpning
 • Föreläsning
 • Styrkepass
 • Runacademy T-shirt
 • 3 månaders medlemsskap på Runacademys medlemssida

DETTA TILLKOMMER:

 • Resa till Grövelsjön
 • Mellanmål och energi till turerna

Att ta sig till Grövelsjön

Att ta sig till Grövelsjön gör man lättast med bil. Man reser då till Mora och därifrån är det 20 mil upp. Det går även att åka kommunalt och då tar man tåget till Mora och buss från Mora till Grövelsjön.

Vi kommer se till att vi samåker upp till Grövelsjön i största mån så blir det både billigare, trevligare med sällskap och mer miljövänligt. Observera att du själv står för resekostnaden upp till Grövelsjön.


Bokningsvillkor

Du bokar dig till lägret genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för lägret och här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter – du godkänner båda i samband med din bokning.


Bokning

En faktura på bokningsavgiften 1000 kr kommer att skickas till dig i samband med din anmälan. Slutfakturan (minus bokningsavgift) kommer 2 månader innan avresa och ska vara betald 30 dagar innan lägrets början.

Bokning Grövelsjön 2019

 • För- och efternamn
  Priserna angivna inom parentes (ord pris/medlemspris)
  Det är inte helt lätt att komma upp till Grövelsjön kommunalt. Vi kommer därför hjälpa till så att vi kan samåka i den mån det är möjligt. Resan upp till Grövelsjön bekostar alla själva. Vänligen fyll i om du är intresserad av att samåka.
  Som deltagare i våra löpargrupper eller på vår medlemssida får du 300 kr rabatt på lägret.
  Under träningslägret kommer vi att ta bilder för användning till Instagram, Facebook, vår blogg på runacademy.se och för att peppa andra att träna. Genom att kryssa ja ger du ditt samtycke till detta.

IMG_0797

11911103_10153622788618746_489580227_n

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: