Mars 05, 2019
Petra Kindlund

När jag startade den första löpargruppen av Runacademy hösten 2013 så var det viktigt att det skulle vara något unikt att springa med oss. Redan på den tiden fanns det en hel del löpargrupper där folk träffades för att springa tillsammans. Vi kunde därför inte bara vara en grupp i mängden utan behövde sticka ut.

Det är mycket som har hänt sedan den första starten för över 5 år sedan men grundkonceptet är fortfarande densamma.

Fokus är på utveckling och kunskap!

Det är väldigt vanligt att man som löpare alltid springer samma i runda i samma tempo. Det är varken utvecklande och inte särskilt roligt i längden. Vi vill istället visa att löpningen handlar om så mycket mer. Under en termin med oss så visar vi vägen och våra deltagare kommer få testa på olika intervaller, springa i backe, springa trail, springa på friidrottsbana och det kommer även vara stort fokus på löpteknik.

Alla pass skiljer sig mycket åt och har ett specifikt syfte. Man kan se våra träningar som ett stort smörgåsbord med massa roliga saker att få prova på. Våra deltagare brukar därför utvecklas mycket under terminen och få en större förståelse för vad löpning handlar om.

Det ska vara glädjefyllt!

För oss är det sedan viktigare med glädje än att det ska vara fokus på prestation. Det ska vara inspirerande och peppande att springa med oss som gör att du klarar av att utmana dig på ett nytt sätt. Fokus är inte på kilometertider och vi jämför oss inte mellan varandra. Passen är istället upplagda så du kan hålla ditt egna tempo. Vi avslutar sedan alltid träningarna med High Fives och med olika peppövingar som ger en extra gemenskap och sammanhållning. Det gör att det blir en speciell känsla att springa med oss.

Alla ska kunna vara med!

För oss är det viktigt att både du som nybörjare så väl som du som är erfaren löpare kan vara med. Vi vill inte rikta in oss på några speciella löpare utan till oss ska alla känna sig välkomna. Vi anpassar träningarna så att alla kan vara med.

Just dessa tre saker är något som vi alltid jobbat hårt för och det är just det som göra våra grupper unika. Det känns extra häftigt att vi nu till våren finns på hela 58 orter. Det hade jag aldrig ens vågat drömma om på den första träningen för över 5 år sedan.

Läs mer om vårens löpargrupper

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: